Правителството да предприеме неотложни икономически мерки в помощ на пострадалия

...
Правителството да предприеме неотложни икономически мерки в помощ на пострадалия
Коментари Харесай

ДБ предлага данъчно-осигурителна и банкова ваканция за бизнеса

Правителството да предприеме неотложни стопански ограничения в помощ на потърпевшия бизнес от рестриктивните мерки поради ковид и да се вкара данъчно-осигурителна и банкова почивка, държавни гаранции по към този момент взетите от бизнесмените заеми и нови заеми за изпадналите в потребност предприятия. Това оферират от " Демократична България " на кабинета в публикувана от тях в понеделник позиция.

Паралелно евродепутатът им и представител на " Демократи за мощна България " Радан Кънев разяснява думите на премиера Бойко Борисов от преди ден, че страната първо ще се грижи за пенсионерите и лекарите, а за бизнеса следва да се измислятмерки. Според Кънев е " рискова операция да се опълчва бизнесът на пенсионерите, на лекарите, които рискуват живота си, на учителите, които вършат чудеса за децата ни ". " Малкият, фамилният бизнес основава 75% от работните места, 70% от добавената стойност, осигуровките, налозите. Той е гръбнакът на обществото ни ", съобщи още той.

Засегнат е човешкият капитал

Според " Демократична България ", в случай че през 2008/2009 година финансовият риск е можело да бъде овладян с финансови принадлежности, в този момент това не е задоволително, тъй като е обиден човешкият капитал. Производители и консуматори са под карантина и сривът наподобява обезпечен, счита дясната коалиция..

" Държавата няма право да изостави хората и бизнеса в миг, когато доста от тях са с гърбове, опрени в стената. Здравната и икономическата рецесия вървят ръка за ръка и грижата и по двете посоки е топ приоритет. Хората би трябвало да бъдат успокоени, че бизнесите им, потърпевши от форсмажора, няма да бъдат фалирани и няма да изгубят работните си места ", считат от Демократична България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР