Правителството да окаже финансова подкрепа на Международната банка за възстановяване

...
Правителството да окаже финансова подкрепа на Международната банка за възстановяване
Коментари Харесай

Световната банка отваря офис у нас. Издръжката му ще струва милиони

Правителството да окаже финансова поддръжка на Международната банка за възобновяване и развиване (Световна банка) за дълготрайно позициониране и действие на неин офис в София. Офисът да бъде за споделени услуги и други функционалности в интервала на действието на съглашението сред българското държавно управление и Световната банка.

Това се показва в документ, утвърден от депутатите през днешния ден на първо и на второ четене.

Очаква се в офиса да бъдат наети огромен брой експерти по осведомителни технологии, които ще заменят и разширят услугите и продуктите, доставяни от Вашингтон.

Планира се да бъдат структурирани и други функционални звена, като се употребяват споделените услуги в района и аутсорсинга на висококвалифицирани и стимулирани експерти, в това число в региона на финансите, човешките запаси, здравните услуги и други

Установяването на сходна конструкция у нас ще способства за обезпечаването на работни места за високотехнологични експерти и за надграждането на капацитет в браншове с висока добавена стойност. Освен това ще се издигне престижа на страната ни пред интернационалната инвеститорска общественост като атрактивна дестинация за бизнес и вложения, е записано в претекстовете.

Планира се осъществяването на плана да е поетапно, като първата фаза ще започва през юли 2019 година и ще доближи цялостния потенциал от 300 заети места в петгодишен период. Международната финансова институция предвижда чистите доходи за страната от активността да доближат 2,3 млн. евро през петата година.

Прилагането на плана на акт изисква спомагателни индикативни средства от държавния бюджет както следва: за 2019 г.- 1 466 900 лева, за 2020 г.- 3 520 500 лева за действия по обезпечаването на поддръжка за действие на краткотрайна локация на офиса на Световната банка на територията на страната. Необходимите средства за обезпечаване на поддръжка за действие на дълготрайна локация на офиса са надлежно: за 2021 г.- 2 151 400 лева, за 2022 година - 2 347 000 лв..
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР