Правителството да наложи таван на цените на стоки от първа

...
Правителството да наложи таван на цените на стоки от първа
Коментари Харесай

Ваня Григорова предлага да се наложи таван на цените на стоки от първа необходимост

Правителството да наложи таван на цените на артикули от първа нужда . Спекулата е неморална в условия на война, може да бъде наречена мародерство. Това сподели икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова, заяви БНР. И уточни, че в Турция Данък добавена стойност върху стоките от първа нужда е понижено от 8% на 1%.

По думите й българските ръководещи отхвърлят да приложат тези ограничения. И част от организациите, които би трябвало да се грижат за най-уязвимите български жители, също се опълчват на тази мярка с аргумента дали това Данък добавена стойност няма да остане в бизнеса.
 КЗП: Има задоволително артикули, няма място за суматоха
КЗП: Има задоволително артикули, няма място за суматоха

Теоретично страната може да постави таван на цените

Според нея договарянията за пазаруване на газ, на ток, на съществени енергоносители, дълготрайни контракти не се организират като да отидем в магазина и да си купим самун - " давам ти парите, даваш ми хляба. Това са дълготрайни договаряния. Финалът на тези диалози е нерешителен. Несигурен е и в случай че се води единствено от българската държавно управление. Част от ръководещите са неопитни или такива , които ясно показват вражески връзки с страната, от която желаят да купуват газ. Това се отразява върху изискванията в дълготрайните контракти.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР