Правителството да изкупи на пазарни цени всички животни, заразени от

...
Правителството да изкупи на пазарни цени всички животни, заразени от
Коментари Харесай

БСП: Правителството да изкупи на пазарни цени всички животни, заразени от африканска чума

Правителството да изкупи на пазарни цени всички животни, инфектирани от африканска чума. За това упорстваха на конференция депутатите от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев и Георги Гьоков.

Изкупуването на 100 хиляди свине коства към 16 млн. лв., уточни Драгомир Стойнев. Според него има остатък в бюджета, с който могат да се компенсират стопаните.

Двамата депутати обявиха, че битката със болестта е закъсняла, а екарисажите са единствено във Варна и Шумен.

Африканската чума основава два огромни обществени казуса, които би трябвало да намерят решение, посочи Георги Гьоков. Първият е увеличение на безработицата в бранша и вторият, повишение на цената на свинското месо за популацията.

Точната информация за вписване на животните по селата, също е проблем, за който селските кметове би трябвало да намерят решение.

Да бъде признат незабавно Закон за браншовите организации в земеделието. Това предложиха още депутатите Драгомир Стойнев и Георги Гьоков, и ръководителят на Областния ветеринарен съюз доктор Трайчо Алчев, който също взе участие в конференцията.

От Областния ветеринарен съюз, в който членуват 200 лекари от Старозагорски район, упорстват да бъде възобновен годишния рамков контракт със земеделския министър, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР