Правителството актуализира Закона за държавния бюджет за 2019 г. заради

...
Правителството актуализира Закона за държавния бюджет за 2019 г. заради
Коментари Харесай

Правителството актуализира бюджета заради сделката за Ф-16

Правителството актуализира Закона за държавния бюджет за 2019 година поради закупуването на осем изтребители Ф-16 от Съединени американски щати.

Припомняме, бяха подписани четири обособени контракта сред България и Съединени американски щати за придобиването на осем бойни самолета, въоръжение и обвързваните с него системи за употреба и поддръжка , които следва да бъдат утвърдени от Народното събрание.
 Военното министерство несъмнено, че можем да купим нови кораби
Военното министерство несъмнено, че можем да купим нови кораби

Няма скрити разноски за изтребителите Ф-16, увери Запрянов

От Министерския съвет показват, че се планува избраната цена да се подава в къс период след подписването на договорите по сметка на федералното държавно управление.
 Снимка 434067
Източник:

Условията на програмата на Съединени американски щати за задгранични продажби за военни цели разрешават, откакто сумите за осъществяване на договорите за Ф-16 бъдат преведени, част от тях да се подават и влагат посредством банкови и капиталови сметки във Федералната аварийна банка на Ню Йорк за обезпечаване на рентабилност от тези средства в интерес на България.
 Каракачанов разписа четирите контракта за Ф-16
Каракачанов разписа четирите контракта за Ф-16

Очаква се Народното събрание да ратифицира документите

Очаква се прехвърлянето на средствата да стане до 6 месеца. За задачата би трябвало да се подписа съглашение сред Министерството на защитата, Агенцията на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата и сигурността и Федералната аварийна банка на Ню Йорк, като в него Българската национална банка може да взе участие като сътрудник на страната.

Агенцията на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата и сигурността ще дефинира размерът на средствата, които могат да се трансферират по този метод.

Този финансов модел обаче изисква обезпечаването на спомагателни разноски над утвърдените от Народното събрание със Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 година По тази причина с направения законопроект се предлага размерът на разноските по бюджета на Министерството на защитата да се усили с 2,1 милиарда лв..
 Снимка 434061
Източник:

Не се планува смяна на ограничаването за нов държавен дълг.

Със законопроекта се предлага и понижение на разноски по държавния бюджет. Предвижда се плануваните 271 млн. лева за планове за рационализация на Българската войска да не се разходват през тази година.
 Правителството утвърди договорката за Ф-16
Правителството утвърди договорката за Ф-16

Каракачанов подписва четири контракта за $1,256 милиарда

В законопроекта се планува и нарастване на недостига по държавния бюджет с 1,829 милиарда лева до 2,228 милиарда лв..

От Министерския съвет показват, че договорите за закупуването на изтребителите, подписани на 11 юли, са препоръчани за ратификация. След като законът за ратификация на договорите влезе в действие, Министерството на външните работи ще уведоми Съединени американски щати за осъществяване на националните процедури за това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР