Правителство в Лондон обяви, че се отказва от плановете си

...
Правителство в Лондон обяви, че се отказва от плановете си
Коментари Харесай

Съкращения в администрацията и по-високи данъци планира Сунак

Правителство в Лондон разгласи, че се отхвърля от проектите си да редуцира 91 000 работни места в държавната администрация. Съкращения обаче ще има, без да бъде сложена съответна цел за мащаба им. Предстои също по този начин да бъдат нараснали налозите и да се понижат разноските, осведоми представител на английския министър председател, написа Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

" Предвид забележителните провокации, пред които сме изправени, до момента в който възвръщаме икономическата непоклатимост, ще би трябвало да има съкращения в границите на държавната администрация ", съобщи представителят на Риши Сунак, като изясни няма да се слага " съответна цифра " по отношение на съкращенията.

В същото време ДПА заяви, че английски министър председател и неговия финансов министър Джереми Хънт обмислят увеличение на налозите за милиони семейства, както и стесняване на държавните разноски, с цел да се оправят с дупката в бюджета, в рамер на 50 милиарда лири (49,6 милиарда долара). Обсъжда се и делене на тежестта поравно сред повишението на налозите и намаляването на разноските.

Сунак и Хънт може да удължат замразяването на праговете, при които се заплащат другите ставки на налога върху приходите и общественото обезпечаване. При възможни нараствания на заплатите, това би вкарало повече хора в по-високите данъчни групи.

Очаква се Хънт да изложи финансовите си проекти на 17 ноември.

Възможни са и съкращения на заплатите в действително изражение на чиновниците в обществения бранш, като съгласно английския вестник „ Таймс “ финансовото министерство следващата година планува нарастване от 2 на 100 на възнагражденията на всички чиновници.

Представител на английското финансово министерство е споделил за организация Пи Ей, че към момента не са взети дефинитивни решения по отношение на възнагражденията, и " самостоятелен орган ще извърши обзор на заплатите през идната година ".

След като по-рано през днешния ден енергийната компания " Би Пи " (BP) разгласи, че облагите й са се удвоили до над 7,1 милиарда лири през третото тримесечие, все по-силни стават апелите за увеличение на налога върху свръхпечалбите на енергийните колоси, с цел да бъде запълнена дупката в хазната.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР