Правителство с третия мандат ще има реални шансове за успех,

...
Правителство с третия мандат ще има реални шансове за успех,
Коментари Харесай

Бойко пусна мухата: Мога да се договоря с Христо Иванов!

Правителство с третия мандат ще има действителни шансове за триумф, в случай че президентът Румен Радев го разпореди на Демократична България. Това счита лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Позицията си той разгласи на среща с парламентарната му група, която се излъчваше онлайн във Facebook.

За отбелязване е, че за следващ път той непрестанно говореше не за Демократична България, а за ДаБГ. Това е партията на Христо Иванов, която е единствено една от трите политически сили в дясната коалиция.

Борисов се изрече скептично за опцията кабинет да създадат Българска социалистическа партия или БВ. Той подсети, че партийният конгрес на герберите е решил, че държавно управление на социалистите няма да поддържа. Що се отнася до групировката на Стефан Янев, герберският водач съобщи, че „ може да събере някакво болшинство, само че то няма да бъде устойчиво “.

„ Няма да може да сработи по този начин, както на всички им се желае. Преди месец съм давал такова предложение, само че тогава си мислех, че са в положителни връзки с хората, които дават мандатите.

Животът сподели, че в профил това, което се вижда, не е по този начин “, напрегна неимоверно мозъчните си кафези Борисов. Така на процедура загатна, че президентът, който връчва мандатите, си е развалил връзките с някогашния си длъжностен министър председател Янев.

Според Борисов няма значение кого ще повдигнат десните за кандидат-премиер. „ Единствено значимо е този човек да е овластен от обединението им – като пристигна на диалог при нас, да предлага това, което има да предлага “, уточни експремиерът. Той се изрече надменно за „ техническите държавни управления “, както в общественото пространство назовават кабинетите без изявени политически фигури.

Реклама

„ Техник е да завие лампата, да ти поправи пералнята. Не им изпитвам завист на тези техници, тъй като те има да бягат от един кабинет на различен, до момента в който получат от всичките позволение “, сподели насмешливо Борисов.

Той настоя, че възможна спогодба с Демократична България, би трябвало да бъде писмена и одобрена с подписите на партийните водачи. „ Важно е да се подпишем под това, което ще се извършва, с цел да знаем след това, че няма да шикалкавят “, предизвести той депутатите си. Водачът на герберите се извини на съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, в случай че му е основал проблем, като го е показал за евентуален министър председател.

И изясни: „ Знам, че с Христо Иванов мога да се договоря. Договаряли сме се. “ Така загатна за второто си държавно управление, в което десният политик беше правосъден министър.

По думите му, държавно управление с мандат на Демократична България и подкрепено от герберите освен ще бъде устойчиво, само че и неизбежно ще притегли Политическа партия. Доводът му беше, че политиките на подобен кабинет ще съответстват с целите на Кирил Петков и Асен Василев „ Тогава Политическа партия по полезности – щат не щат, тези неща би трябвало да ги поддържат “, разясни Борисов. Затова изиска от десницата „ храброст и отговорност “.

Той намерено съобщи, че е „ извънреден оптимист “ за съставянето на болшинство в Народното събрание. Като доказателство уточни, че такова се е събрало при разискването на държавния бюджет. „ Ще има голямо болшинство, тъй като депутатите схванаха, че не желаят да са в сянката на предходното държавно управление … При гласуването на бюджета бяхме толкоз единни ГЕРБ, Движение за права и свободи и ДаБГ, че чак ме притеснихте. Благодарение на тези партии не се случи банкрутът на страната “, възторжено разгласи Борисов.

Вождът на ГЕРБ-СДС се подигра на Политическа партия, че са събрали единствено 63 гласа в поддръжка на програмната декларация, която Петков и Василев сложиха като изискване за свое държавно управление. И посочи, че въпреки и герберите да са били съгласни с написаното в документа, не го подкрепили, тъй като им било „ обидно “ да застанат до депутатите на Политическа партия.

Борисов още веднъж ядосано атакува Василев за изказванията му, че беседва с президента. „ Ако потвърди, че съм се виждал с Радев последните години, ето тук пред вас ще си напиша оставката и ще я дам “, даде обещание той на депутатите си.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР