Правителство по-скоро ще има. Пълният мандат обаче е по-малко вероятната

...
Правителство по-скоро ще има. Пълният мандат обаче е по-малко вероятната
Коментари Харесай

Галъп: Правителство по-скоро ще има

Правителство по-скоро ще има. Пълният мандат обаче е по-малко евентуалната алтернатива. Това е бързото резюме в мненията на изявените млади политолози у нас, синтезирано от „ Галъп интернешънъл болкан “. Агенцията празнува 30-годишен празник и по този мотив. 

Калоян Велчев, да вземем за пример, споделя, че държавно управление ще има, само че то най-вероятно ще се намира в непрекъсната предизборна акция и динамична вътрешна конкуренция. Когато някоя от партиите, влезнали в ръководството, се почувства задоволително мощна, тя най-вероятно ще се опита да провокира нови избори като отдръпна поддръжката си към кабинета. Сергей Петров счита, че проблем със заметени разлики по време на договарянията може да ескалира във всеки един миг. Новите водачи няма да се управляват от мускетарския принцип и ще изоставен обединението, в случай че тя стартира да носи електорални вреди, добавя Теодора Йовчева.

Пълен мандат наподобява сложна задача, само че е време да се положат старания, написа социологът от „ Галъп интернешънъл болкан “ Юлиана Гальова. Дария-Лора Дачева обаче е по-скоро скептична – съгласно нея напрежението в обществото не е спряло да пораства, а асоциациите, които провокират доста от решенията в последните дни, сигурно не са положителни. „ Преговори за съдружно държавно управление или Кръглата маса от 90-та? Новите лица, умните и красивите или Румен Овчаров и Емилия Масларова? “, пита Дачева.

Скептицизмът за цялостен мандат на бъдещо държавно управление доминира измежду младите откриватели. Политологът Яница Петкова от „ Галъп "  обаче припомня: „ историята в никакъв случай не тече в предначертани прави коловози, само че постоянно се оказва, че точно краткотрайните неща са най-трайни “.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР