Правителство не може да бъде сформирано без участието на ГЕРБ,

...
Правителство не може да бъде сформирано без участието на ГЕРБ,
Коментари Харесай

Правителство без ГЕРБ не може да има, категоричен е Кирил Ананиев

Правителство не може да бъде образувано без присъединяване на ГЕРБ, безапелационен е някогашният финансов министър от ГЕРБ Кирил Ананиев пред Българска национална телевизия.

Държавният бюджет за идната година е най-важната тематика, с която би трябвало да се захванат новите депутати в 48-ото Народно събрание. Обединяващото сред всички партии мнение е, че бюджет би трябвало да има, даже и да няма кабинет, сподели още Кирил Ананиев.

Той изясни, че най-важната рецесия е политическата. Хората ни споделиха да седнем на масата и да се разберем за главният пакет от ограничения, сподели още той. Той изясни, че взел участие в правенето на 35 бюджета на страната без да се броят актуализациите.

Според него България би трябвало да приключи 2022 година с по-нисък от заложения бюджетен недостиг. По думите му има ограничения и принадлежности, които могат да доведат до понижаване на недостига.

“За идната година към този момент би трябвало да се таргетират ограниченията, които са във връзка с бизнеса и популацията. Така, че да не се стига до изтегляне на подобен голям заем от 15 милиарда лв.. Външните пазари, с изключение на общата наклонност за стягане на финансирането от интернационалните финансови институции – налице е огромно съмнение към ръководството в България, изключително през последните година, година и половина ”, съобщи някогашният финансов министър.

Той счита, че би трябвало да се продължат обезщетенията за тока и да се вкарат и такива за газ. Мерките обаче трябвало да се таргетират по отношение на потребностите на компаниите.

Ананиев бе безапелационен, че не е правилно, че ГЕРБ е загърбил обществената политика, само че се е търсил баланс.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР