Правителство на всяка цена не е решение. Това заяви Мая

...
Правителство на всяка цена не е решение. Това заяви Мая
Коментари Харесай

Мая Манолова: Правителство на всяка цена не е решение |

Правителство непременно не е решение. Това съобщи Мая Манолова при започване на срещата сред Българска социалистическа партия и ИБГНИ за сформиране на държавно управление с третия мандат.

" След изказването на Слави Трифонов онази вечер е ясно, че болшинство от партиите на смяната е невероятно да бъде образувано. Той не пожела да поеме отговорност за това да поддържа държавно управление. Правителство с гласовете на ГЕРБ и ДПС обаче за нас е недопустимо. Ние няма да го подкрепим в този момент или в следващия парламент ", съобщи Манолова.

Председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова повтори позицията си от по-рано през днешния ден, че мандатът не може да бъде върнат незабавно, тъй като Народното събрание ще би трябвало да бъде разхлабен. Тя съобщи, че ако по време на срещите не може да бъде реализирано единодушие по политики, трябва да бъде разисквана актуализацията на бюджета, което е главен приоритет за партията.

Николай Хаджигенов от " Изправи се БГ! Ние идваме! " добави, че провежданите в момента договаряния няма по какъв начин да бъдат такива за сформиране на кабинет в рамките на настоящия парламент.

" За страдание, по независещи от нас аргументи, това няма по какъв начин да бъде диалог за съставяне на държавно управление, тъй като едно такова държавно управление би било държано от ГЕРБ, което както ние, по този начин допускам и вие, няма по какъв начин да допуснем ", изясни той.

Корнелия Нинова увери, че поддръжка от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи няма да бъде търсена.

Хаджигенов приветства решението на водача на Българска социалистическа партия да разгласи още преди началото на срещите с останалите партии, че Българска социалистическа партия ще задържи мандата колкото време е нужно, с цел да се свършат " значимите неща ".

„ За нас има три кръга задания, които би трябвало да се случат в оставащите дни на 46-ия парламент. Първият кръг - това са предложенията сред първо и второ четене по актуализацията на бюджета. Готови сме да водим диалози, с цел да се случат нещата.

Готови сме с нашите с нашите оферти и бихме подкрепили вашето искане да бъде скъсен срокът сред двете четения ”, поддържа думите му Манолова.

Във втория кръг съгласно ИБГНИ би трябвало да бъдат разисквани редица проблеми, като исканията за промяна в правосъдната система, да бъде реализиран консенсус по отношение на Плана за резистентност и развиване.

Сред предложенията на " Изправи се БГ! Ние идваме! " е и отлагането на повишаването на цената на водата с една година, в светлината на задаващата се икономическа рецесия за семействата у нас.

По време на срещата стана ясно, че двете партии елементарно ще реализиран консенсус по отношение на разнообразни тематики и политики и, по думите на Нинова, след диалозите с ДБ и Има Такъв Народ, ще стане ясно дали главният фокус на тези договаряния ще остане опитът за сформиране на кабинет, или актуализацията на държавния бюджет в скъсен период.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави, че в идващите дни от партията ще проведат срещи и с граждански сдружения, организации и работодатели, с изключение на с политическите партии.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР