Правителство на малцинството начело с академик Николай Денков ще предложи

...
Правителство на малцинството начело с академик Николай Денков ще предложи
Коментари Харесай

ПП – ДБ представи проектокабеинта „Денков”, не искат министри от ГЕРБ

Правителство на малцинството отпред с учен Николай Денков ще предложи Политическа партия – Демократична България, в случай че им бъде връчен втория мандат. Лидерите на двете обединения дадоха брифинг, на който  показаха кабинета и управническата стратегия, както и претекстовете за тях.
Прочетете още
Кирил Петков съобщи, че съществена тяхна цел е да се стартира да се вземат решение същинските проблеми на хората.

„ Започнахме от първия ден след изборите с ясна законодателна стратегия, правенето на управническа стратегия в идната седмица. Обещанията преди изборите да бъдат спазвани след тях. Ние нямаме право да подменим вота на 620 000 жители. В рамките сме на нашето решение на националните  препоръки -  без поддръжка на първия мандат и без взаимен кабинет при втория ”, сподели Петков. Той  съобщи, че  водещият принцип в съставянето на кабинета е била експертността заради това предлагат акад. Денков, който  бил академик от международна големина.

„ Осъзнаваме какъв брой е комплицирана политическата обстановка заради това нито Христо  Иванов, нито аз, нито ген. Атанасов,  нито Владислав Пенев,  сме част от този план на кабинет ”, сподели Петков. Той посочи, че са подготвени да правят отстъпка парламентарните комисии, с цел да има ясно разделяне на управляващите, поради, че това ще е държавно управление на малцинството.  Друга концепция е финансовите разноски да се дефинират от комисията по Регионално развиване, с цел да няма нищо прикрито при харченето на обществените средства.

Христо Иванов сподели, че от Политическа партия – Демократична България са поели ясен  ангажимент към българските гласоподаватели и това било акт да покажат отговорност и да се отговори на най-важния въпрос – България да има ръководство.

„ Академик Денков има нашето доверие, както и мандат да сформира екип, с цел да извърши управническата програмата. Освен  като академик от международна големина, той се потвърдил се, че може да беседва с всички и се употребява с нашето безусловно доверие ”, сподели водачът на „ Да, България ”.

Академик Николай  Денков сподели, че приема тази номинация с ясното схващане какъв брой е тежка политическата обстановка.

„ В подготовката на екипа, нашата съществена задача бе да се намерят хора, които могат да изпълнят управническата стратегия и да намерят поддръжка от всички политически сили.  Задачата е извънредно тежка, ние не сме във втория мандат, само че поехме самодейността да покажем нашият екип, защото хората разчитат да се отпуши  политическата система ”, сподели учен Денков. Той съобщи, че програмата е за 18 месеца, защото без болшинство да се възнамерява мандат от 4 години е прекомерно амбициозно.

Проектокабинета на Политическа партия – Демократична България:

Министър-председател - Николай Денков;

Министър на финансите - Асен Василев;

Министър на вътрешните работи - Андрей Янкулов,

Министър на правораздаването - Милен Матеев, 

Министър на енергетиката - Радослав Рибарски, 

Министър на районното развиване и благоустройството - Андрей Цеков, 

Министър на външните работи - Ирена Димитрова,

Министър на нововъведенията - Даниел Лорер,

Министър на опазването на здравето - доктор Христо Хинков, 

Министър на превоза - Георги Гвоздейков,

Министър на образованието и науката - проф. Генка Петрова, 

Министър на защитата - Тодор Тагарев

Министър на труда и обществената политика - Иван Кръстев, 

Министерство на стопанската система - Юлиан Войнов, 

Министър на електронното ръководство - Александър Йоловски, 

Министър на земеделието - Христо Даскалов, 

Министър на околната среда и водите - Юлиан Попов, 

Министър на туризма - Гергана Кабаиванова,

Министър на културата - Яна Генова,

Министър на спорта - Димитър Илиев.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР