Правителство, което се държи не на политически партии, а на

...
Правителство, което се държи не на политически партии, а на
Коментари Харесай

Калфин: Правителство с независими дипломати пада бързо

" Правителство, което се държи не на политически партии, а на болшинство от самостоятелни депутати, нормално бързо пада. Не може да се похвали с огромни триумфи. Всяко гласоподаване ще бъде въпрос на напън, отново ще стартират игри на кворума ", разяснява някогашният вицепремиер Ивайло Калфин в предаването " Денят ON AIR ".

Той не вижда огромна разлика сред досегашното ръководство и това, което оферират в този момент. По думите му министър председателят ще бъде друг, само че политическа разлика сред Кирил Петков и Асен Василев няма.

" Формално решението за изгонването на съветските посланик би трябвало да се комуникира от Министерство на външните работи и то няма по какъв начин да се скрие от своята отговорност. Разбира се, Министерството на външните работи не може да работи без да пита, това става със знанието на премиера и по-широк кръг. Обясненията са доста нелепи. Показва се, че има проблем с това по какъв начин действат институциите. Всички тези, които вземат участие в тази сценка, би трябвало да носят отговорност ", съобщи Калфин пред Bulgaria ON AIR.

Гостът посочи, че тези, които са взели това решение, се крият зад някого. Според него това ни прави несериозни пред външния свят. Бившият вицепремиер добави, че няма ясна обосновка, процедурата е безусловно объркана, а всички настоящи лица се крият един зад различен - и в тази режисура България наподобява зле.

Калфин счита, че не късаме дипломатическите връзки с Русия, в случай че посолството се закрие, само че връзките се свеждат до много ниско ниво.

" Аз утвърждавам всичко, което се прави в обществената област, което покачва приходите на хората, изключително, когато това е заслужено и е ориентирано към хората с най-ниски приходи. Това, което чета в медиите, е много амбициозно. Това е следващият бюджет, който се приема в съвсем предизборна конюнктура и всеки, посредством бюджета си, залага последващи участия в изборите. Това е неприятно. Бюджетът не би трябвало да зависи от изборите ", посочи Калфин.

Той уточни, че когато пенсионната система се трансформира постоянно, доверието и яснотата се губят. Бившият вицепремиер обясни, че не би трябвало да се усилват единствено ниските пенсии, а където са ниски приходите - да се намеси обществената система.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР