Правителство е подготвено за сценарий, при който Газпром“ спира доставките

...
Правителство е подготвено за сценарий, при който Газпром“ спира доставките
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Българските граждани да бъдат спокойни, правителството е подготвено за сценарий, при който „Газпром“ спира доставките на газ

Правителство е квалифицирано за сюжет, при който „ Газпром “ стопира доставките на газ за страната ни.

Искам да уверя българските жители, че по никакъв метод няма да има понижаване на подаването на газ към консуматорите и дано потребителите да бъдат спокойни “, съобщи министър-председателят Кирил Петков при започване на постоянното държавно съвещание.

В този подтекст Министерството на енергетиката има явен проект за деяние, в това число за различни източници на доставка. Спирането на природния газ от „ Газпром “ е жестоко нарушаване на контракта и шантаж за потребление на извъндоговорен проект за заплащане в рубли през трети лица, което не подсигурява нито доставките, нито вложените пари на българите. Ние няма да се поддадем на сходен рекет, безапелационен бе министър-председателят. Петков акцентира, че е неприемливо едностранно деяние за изнудване, по тази причина България също преглежда всички контракти с „ Газпром “, в това число и този за пренос през България.

„ Виждаме до каква степен ни докара политиката на ГЕРБ – до джип на „ Аркад “ в гаража на госпожа Арнаудова, в хазната липсват 3 милиарда лв., тъй като са изхарчени за „ Турски поток “ и нямаме диверсификация на източниците на газ. Затова в последните 4 месеца българското държавно управление концентрира толкоз старания за гръцката газова връзка, която ще бъде издигната до края на юни “, означи Кирил Петков.

Едностранното нарушение на контракта сред „ Газпром “ и България не е проблем единствено на България. Това е проблем на целия Европейски съюз и ответните дейности ще бъдат общи, увери ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен българския министър председател.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР