Правителство без Борисов начело няма да промени нищо, тъй като

...
Правителство без Борисов начело няма да промени нищо, тъй като
Коментари Харесай

Николай Хаджигенов: Свободата има цена и всеки един от нас трябва да плати своята цена

Правителство без Борисов отпред няма да промени нищо, защото първата желана оставка е „ за изцяло творчество на ГЕРБ “ . Това сподели пред БНР юрист Николай Хаджигенов, част от така наречен Отровно трио. „ Тоест дали Бойко Борисов ще е начело или някой от сламените му хора – това няма никакво значение. Идеята, че ще се прави на Доган, ще си стои в Банкя и ще цъка sms-и е готина, единствено че няма да мине “, разяснява той вчерашната поръчка на премиера Бойко Борисов, че е подготвен да се отдръпна, само че държавното управление би трябвало да остане да работи.

„ Министерство на вътрешните работи са професионално некомпетентни, правно необразовани и интелектуално импотентни. Правото на митинг е закрепено в Конституцията “, уточни Хаджигенов по отношение на поръчката Министерство на вътрешните работи да сезира прокуратурата за блокадата на Автомагистрала „ Марица “, в която той взе участие. Юристът е изискал от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково да дефинира нарушаването на публичния ред. „ И той не можа “, означи юристът.

"Чакаме с неспокойствие да заведат каузи против нас. Правото на митинг гълтам всички вероятни дребни нарушавания на закона , за които твърди държавното управление. Правото на митинг е главно човешко право, един от основоположните стълбове на демокрацията “, акцентира юрист Хаджигенов. Той е на мнение, че „ свободата има цена и всеки един от нас би трябвало да заплати своята цена “.

И да, в случай че това би трябвало да значи да пречим на някой различен, ще пречим . В последна сметка, концепцията на митинга е тъкмо това – да пречи . Другият вид е гражданска война, дайте да грабнем пушките и да целим единствено държавното управление и Министерство на вътрешните работи . Не, нали? Явно не е това решението “, сподели още той.

„ Никой от нас не упражнява принуждение, с изключение на по отношение на корумпираното държавно управление и то тъй като е корумпирано. И тъй като точно държавното управление упражнява принуждение против личните си жители – държат ни като плебеи, бият ни като плебеи, водят ни като плебеи “, разяснява още Хаджигенов.

Ескалация на митинга по думите му не значи „ това, което гърми в главата на Гешев и Борисов – крайцерът „ Аврора “ и топовни изстрели, въпреки че е изкушаващо “.

„ Не, ескалация на митинга значи голям брой и разнообразни демонстрации и кротичък митинг. Най-ефективното средство е това – кротичък митинг. Ескалация значи национална стачка. Единствените, които сънуват гърмежи и кръв, са Борисов и Гешев . Ние, протестиращите, сме си с акъла “, заключи юрист Хаджигенов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР