Правителственото намерение за задължителна ваксинация срещу COVID-19 в Германия се

...
Правителственото намерение за задължителна ваксинация срещу COVID-19 в Германия се
Коментари Харесай

Политически трус в Германия заради задължителната ваксинация

Правителственото желание за наложителна имунизация против COVID-19 в Германия се трансформира в един от най-чувствителните политически въпроси във федералната република. По тази причина пораства и натискът върху новата ръководеща коалиция да изясни по какъв начин тъкмо счита да го приложи на процедура, съобщи ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

Въпреки че множеството партии отляво и отдясно поддържат сходна стъпка, в началото оповестеният период от канцлера Олаф Шолц наложителната имунизация да стане факт " при започване на февруари или на март " наподобява все по-малко евентуално да бъде спазен. Трите партии в ръководещата коалиция обявиха, че най-хубавият метод това да стане е посредством внасянето на законопроект от обособени депутати или група депутати - а не посредством внасянето на обединен законопроект на кабинета. Ако бъде последван препоръчаният модел, депутатите в Бундестага ще бъдат свободни при гласуването на законопроекта да гласоподават за или срещу него по съвест, без да е нужно да се преценяват с партията си.

Опозиционните консерватори разкритикуваха този метод и приканват държавното управление да излезе със собствен план на закон, съзнавайки, че компромисът сред левите и либералите в ръководещата коалиция може да е мъчно изпълним. Торстен Фрай, почитан представител на консервативния блок в Народното събрание, съобщи, че Християндемократическия съюз (ХДС) и съдружниците им от Християнсоциалния съюз (ХСС) няма да оферират собствен законопроект и прати топката напълно в полето на ръководещите. " Ако държавното управление счита, че наложителната имунизация е методът да ни измъкне от пандемията, то би трябвало за тази цел да направи законодателно предложение ", сподели Фрай.

Един от здравните специалисти на Зелените - втората по мощ партия в ръководещата в Германия левоцентристка коалиция - отвърна, че блокът ХДС/ХСС играе политически игри. " Призовавам блока ХДС/ХСС да не жертва публичната си отговорност в името на партийната тактичност ", сподели пред ДПА зеленият народен представител Янош Дамен. Много от хилядите хора, които постоянно показват в Германия против политиката на управляващите за битка с ковид, са ядосани от опцията да бъде въведена наложителна имунизация. Близо 30 % от популацията - в това число и част от децата - не са ваксинирани.

Правителството преди този момент прокара законопроект, с който имунизацията стана наложителна за работещите в здравния и обществения бранш. Законът изисква те да се имунизират доникъде на март. Един от вероятните разновидности за държавното управление е последователно да уголемява това условие бранш по бранш. Етичната комисия на Германия даде кардиналното си единодушие за наложителната имунизация. Високопоставеният представител на демократичната Свободна демократическа партия (СвДП) и заместник-председател на Народното събрание Волфганг Кубики даде знак, че до прогрес по въпроса може да не се стигне бързо. " Радвам се, че немският Бундестаг си дава време да размишления по въпроса. Смятам, че бързането е неверният път ", сподели той пред телевизия Цет Де Еф.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР