Правителствено решение изпраща Бойко Борисов вместо Румен Радев на сесията

...
Правителствено решение изпраща Бойко Борисов вместо Румен Радев на сесията
Коментари Харесай

Правителството реши: Борисов вместо Радев на Общото събрание на ООН

Правителствено решение изпраща Бойко Борисов вместо Румен Радев на сесията на Организация на обединените нации в Съединени американски щати.
Премиерът Бойко Борисов ще оглави българската делегация в 73-тата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, оповестява БНР. Посещението в Съединени американски щати е в края на този месец.

Тази година съществена тематика на Общия спор ще бъде „ Организация на обединените нации за всички хора: световно водачество и споделени отговорности за мирни, равнопоставени и устойчиви общества “.

През 2010 година Бойко Борисов представляваше България на 65-ата сесия на Организация на обединените нации.

От 2011 година до 2017 година страната ни е представлявана на висшия конгрес на организацията от президентите Росен Плевнелиев и Румен Радев. Миналата година президентът Румен Радев изнесе тирада първоначално нао 72-ата сесия на Организация на обединените нации.

Последното държавно посещаване на премиера Бойко Борисов в Съединени американски щати е през 2012 година

През 2014 година, когато партията му е в съпротива, Бойко Борисов е бил на едноседмично посещаване в Съединени американски щати, придружаван от Румяна Бъчварова и Делян Добрев.

Решението министър-председателят Бойко Борисов да управлява този път делегацията от България, а не президентът на страната Румен Радев, е взето на съвещание на държавното управление.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР