Правителственият самолет Airbus A319 е превозил до Коломбо Шри Ланка

...
Правителственият самолет Airbus A319 е превозил до Коломбо Шри Ланка
Коментари Харесай

Правителственият Airbus е летял с 32 мигранти до Шри Ланка

Правителственият аероплан Airbus A319 е превозил до Коломбо Шри Ланка 32 мигранти, без право на пребиване в страна от Европейски Съюз. От Европейска организация за гранична и брегова защита - Фронтекс оповестиха за " Дневник ", че за интервенцията, която е координирана от България, са платили 74.407,80 евро. Полетът на държавния " Авиоотряд 28 " е бил на 27-28 юни 2017 година От министерството на превоза, което е принципал на авиоотряда дадоха отговор, че полетът е по поръчка на Министерство на вътрешните работи. В съ

Според устройствения му устав " Авиоотряд 28 " е авиационен оператор за осъществяване на полети със особено предопределение и полети за потребностите на министерства и ведомства. Под " особено предопределение " се схващат полети за потребностите на президента, министър ръководителят, ръководителят на Народното събрание, вицепрезидента и пасажери включени в делегациите им.

На 28 и 29 юни 2017 година президентът Румен Радев бeше на публично посещаване в Румъния, като делегацията е летяла със транспортния аероплан " Спартан " на Военновъздушни сили.

От Фронтекс прецизират, че са виновни за координациите за интервенциите за връщане на мигранти, само че единствено откакто те са кандидатствали за право на леговище или пребиване в някоя от страните членки на Европейски Съюз, не са го получили и са имали право и да апелират решенията за екстрадация. Решенията за превозване на мигрантите се вземат от страните членки. Възможни са взаимни интервенции на няколко страни за връщане в страна по генезис, какъвто е и сегашният случай.

От информация на Държавната организация за бежанците се схваща, че организацията е отказала статут на 36 души от Шри Ланка, от началото на годината до края на май, при ускорено произвеждане за разглеждане на молбите им и още 2 при обикновено.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР