Правителственият Еърбъс ще транспортира блокираните на летището в Тимишоара българските

...
Правителственият Еърбъс ще транспортира блокираните на летището в Тимишоара българските
Коментари Харесай

Правителственият Еърбъс ще транспортира блокираните на летището в Тимишоара българи

Правителственият " Еърбъс " ще транспортира блокираните на летището в Тимишоара българските жители, които не успявха да се приберат у нас поради анулиран полет. Лошото време принуди стотици наши сънародници  да прекарат нощта на аеропорта в румънския град. 
Ние си желаеме в България. Сто индивида ще стоим и ще чакаме!? Ние желаеме да се прибираме. Тук не стопира да вали, каза пред " Хоризонт " чакащата на летището Величка Божерикова, един от пътуващите с нискотарифна самолетна компания от Лондон, чийто аероплан е трябвало да кацне нощес в Пловдив. 
По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева , в посолството ни в Румъния е образуван спешен щаб, който да спомага на изпадналите в усложнение. 
Част от хората от полета към този момент са в България, защото са се възползвали от   осигурени от летището рейсове, добави консулът ни в Букурещ Мирчо Иванов :
Първите, които са отпътували с рейса, към този момент са минали граничния пункт при Видин- Калафат. Информацията е доказана от българските власти. 
Стотици българи останаха блокирани и в Рим поради неприятното време и  анулирани полети на нискотарифни самолетни компании. Част от тях сами са се организирали да отпътуват с рейсове, а други са настанени по хотели с презаверени полети, добави консулът ни в италианската столица Ермелина Пейчева.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР