Правителственият Еърбъс, с който се евакуират българите от Израел кацна

...
Правителственият Еърбъс, с който се евакуират българите от Израел кацна
Коментари Харесай

Правителственият „Еърбъс”, с който се евакуират българите от Израел кацна в София

Правителственият „ Еърбъс ”, с който се изтеглят българите от Израел кацна в София.По предварителна информация на борда са към 90 наши сънародници. С тях е и министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

Правителственият „ Еърбъс ” кацна

“Успяхме безвредно да придвижим първата група българи, имаме подготвеност да организираме и втори полет ”, сподели вицепремиерът Мария Габриел на Летище София.

Те бяха посрещнати от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, заместник-председателите на Народното събрание Филиз Хюсменова и Никола Минчев, и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел.

По-рано през днешния ден от държавната пресслужба оповестиха, че министър председателят акад. Николай Денков привиква съвещание на Националния контратерористичен център. Причината е нападението на придвижването „ Хамас “ над Израел.

Движението „ Хамас “ предприе в събота офанзива против Израел, боевете не престават и през днешния ден. В. „ Джерузалем пост “ в това време заяви, че броят на убитите при офанзивата хора в Израел е надхвърлил 300, повече от 1500 души са били ранени.

Както Safenews писа по-рано,Израел може да унищожи с военната си мощност Газа от- до.Моето последно пътешестване до Газа беше през 2011-а година. Точно откакто беше освободен един заложник, държан в плен 5 години подземен, за което се водеха договаряния.Това сподели журналистът Георги Милков в ефира на bTV.

“За живота на един човек тогава Израел се принуди да освободи над 1000 души – палестинци в пандиза, някои от тях с доста тежки присъди. Сега какво значат думите на премиера “ще стигнем до дъно ”?

Над 600 починали от израелска страна във войната сред Израел и Хамас. Това предаде Франс прес,.

От началото на военната си атака Хамас е взел над 100 души в плен, се споделя още в изказване на израелското държавно управление.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР