Правителствените мерки срещу пандемията от коронавирус са безпрецедентни в мирно

...
Правителствените мерки срещу пандемията от коронавирус са безпрецедентни в мирно
Коментари Харесай

Премиерът на Нидерландия: Няма да наложим национална блокада заради коронавируса

Правителствените ограничения против пандемията от ковид са " невиждани в спокойно време ", сподели министър председателят на Нидерландия Марк Рюте, като в това време съобщи, че няма да наложи национална обсада на Нидерландия, съобщи " Политико ", представен от dnevnik.bg.

" Много хора имат възприятието, че сме на влакче на ужасите, което ще се движи все по-бързо и по-бързо. Мерките са невиждани за страни в спокойно време ", сподели Рюте в послание към нацията, предавано по малкия екран. Правителствата на Испания и Италия към този момент постановиха строги ограничавания в опит да спрат болестта, а немският канцлер Ангела Меркел разгласи по-строги ограничения в понеделник вечерта.

Рюте уточни, че налагането на цялостна обсада " може да наподобява привлекателно, само че специалисти показват, че не става въпрос за дни или седмици. При този сюжет в действителност ще би трябвало да затворим страната си за година или даже повече, с всички последствия, произлизащи от това ".

Вместо това Рюте сподели, че държавното управление е избрало да управлява риска от вируса допустимо най-вече, с цел да се построи имунитет към него - " което може да отнеме месеци или повече " - и подсигурява, че лечебните заведения имат задоволително потенциал, с цел да оказват помощ на заболели пациенти.

Рюте добави, че държавното управление ще ревизира всекидневно какъв брой дълго може да са нужни ограниченията и дали би трябвало да се направи повече, с цел да се спре вирусът.

Няма елементарен метод да се излезе от рецесията, която ще засегне огромна част от популацията на Нидерландия, предизвести министър председателят.

" Политико " отбелязва, че в Нидерландия е извънредно министър председателят да прави послание към нацията. Последното такова беше през 1973 година, когато тогавашният министър-председател Йоп ден Ойл произнесе тирада по малкия екран за последствията от петролната рецесия.

Министрите ще създадат " всичко належащо ", с цел да подсигуряват, че бизнесът няма да банкрутира и хората няма да изгубят работните си места, уточни още Рюте.

В Нидерландия има 1413 доказани случая на ковид. Според националната здравна работа обаче броят евентуално е доста по-висок. Досега 24 души са умряли вследствие на заболяването.

В неделя вечерта държавното управление разгласи, че всички учебни заведения и центрове за грижи за деца в страната се затварят от понеделник. Барове, заведения за хранене, спортни клубове и обществени домове също трябваше да затворят.

 

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР