Правителствените и държавни лидери на Европейския съюз одобриха започването на

...
Правителствените и държавни лидери на Европейския съюз одобриха започването на
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС утвърдиха старта на втората фаза от преговорите за Brexit

Правителствените и държавни водачи на Европейския съюз утвърдиха започването на идната фаза на договаряния за излизането на Англия от структурите на Общността. Това заяви ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск в петък, предава AFP, представена от " Фокус ".

„ Лидерите на Европейски Съюз се съгласиха да преминем към втората фаза от диалозите за Brexit. Поздравления “, написа полският политик в обществената мрежа Twitter.

Британският министър-председател Тереза Мей дойде в Брюксел с отслабени позиции, откакто в сряда Народното събрание в Лондон одобри законодателни промени, които подсигуряват, че депутатите, а не кабинета ще имат последната дума за контракта с Брюксел. Налице бяха опасения, че европейските водачи ще слагат под подозрение дали тя има нужната политическа поддръжка в Лондон, с цел да подписа договорката.
Смущаващото проваляне – първото за Мей в проектите й за Брекзит, пристигна откакто Джереми Корбин прикани депутатите от Лейбъристката партия да поддържат измененията в законодателството, препоръчани от консерватора Доминик Грийв. Резултатът от вота разкри дълбокото разделяне в редиците на торите, което попречи на Мей да се похвали с „ победа “ в Брюксел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР