Правителствената програма цели непрекъснатост на обучениетоНад 6200 студенти от България

...
Правителствената програма цели непрекъснатост на обучениетоНад 6200 студенти от България
Коментари Харесай

Германия дава безлихвени заеми на български студенти

Правителствената стратегия цели непрекъснатост на образованието

Над 6200 студенти от България са записани и обучавани в немски университети през 2019 година
(снимка: CC0 Public Domain)

Г ерманското държавно управление предлага финансова поддръжка за български студенти във време на пандемия. Те ще имат достъп до заем за обучение на стойност до 650 евро на месец от 1 юни 2020 година

Поради Covid-19, доста студенти са изгубили работата си, което до този миг им е разрешавало да финансират престоя си в Германия. Според публични данни на Statista, трима от четирима задгранични студенти в Германия работят по време на образованието си и техните приходи са били съществено наранени поради пандемията.

В този подтекст немският министър на образованието и научните проучвания, Аня Карличек, разгласи основаването на стратегия за безлихвени заеми за обучение, с цел да се подсигурява непрекъснатостта на образованието на студентите.

Според информация на MyGermanUniversity – портал, профилиран в изследвания в Германия, съвсем 400 000 интернационалните студенти са записани и се образоват в немски университети, като се чака наклонност на напредък през идващите години.

Стефан Паулини, съосновател на MyGermanUniversity, акцентира значимостта на мярката, подхваната от немското държавно управление: „ Това ще разреши на доста български студенти да продължат образованието си и да не бъдат принудени да се връщат в страната си, тъй като нямат задоволително запаси, с цел да покрият разноските си ”.
още по тематиката
Германия се откроява като топ дестинация за българските студенти, като повече от 6200 студенти от България са записани и обучавани в немски университети през 2019 година, съгласно Федерална статистическа работа в Германия.

Големият интерес към Германия измежду българските студенти се изяснява с високото качество на образованието и 400-те интернационално известни университета, които оферират над 20 000 бакалавърски и магистърски стратегии.

Освен това не е наложително студентите да приказват немски език, с цел да учат в следдипломното равнище в немски университет. Има повече от 1700 магистърски стратегии на британски език, като за 69% от тях няма такси за образование, заради голямата икономическа дотация, предлагана от немската страна.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР