Правителствена пресслужба Първо официално обяснение за отказа на България от Глобалния

...
Правителствена пресслужба
Първо официално обяснение за отказа на България от Глобалния
Коментари Харесай

Борисов обясни защо не сме подписали пакта на ООН

Правителствена пресслужба Първо публично пояснение за отхвърли на България от Глобалния пакт за миграцията на Организация на обединените нации направи министър председателят Бойко Борисов на първия Европейски съвет след подписването на документа преди няколко дни. Над 160 страни поддържаха документа, само че нашата страна и множеството консервативни държавни управления в Европа отхвърлиха.

Министър-председателят изясни на сътрудниците си в Брюксел, че повода за отхвърли е терористична активност, осъществявана от хора с миграционни корени, визирайки терористичния акт в Страсбург.

Днес Борисов се видя с водачите на Европейската национална партия и със зам.-председателя на Европейска комисия Франс Тимерманс, който дава отговор за мониторинга на българското правораздаване и битката с проведената престъпност. " Благодарих му за положителния отчет по Механизма за съдействие и инспекция “, сподели министър-председателят.

Той уточни, че е обяснил на Тимерманс законовите промени по линия на конфискацията на нелегално добито имущество. Те се постановиха, откакто Върховен касационен съд се произнесе, че не е възможно да се стига до лишаване при наложена оправдателна присъда. Това засегна ред известни процедури, измежду които – тази против Христо Бисеров.

" По най-бързия метод ще го измененията, с цел да няма никакви тълкувания и да може да се конфискува всичко, което е добито по незаконен метод ", разпореди от Брюксел Борисов.

Премиерът заяви, че е разпоредил инспекция на българските служби, които, дружно с партньорските, да открият има ли някой с български паспорт, който е направил закононарушение в последните 10 години. По думите му досега няма открити такива случаи.

По мотив брекзит Борисов разгласи, че ще упорства за " уникалност в връзките " с английските служби, " тъй като те за мен са от най-хубавите в света и са ни нужни в борбата с контрабандата и тероризма ".

Той още веднъж означи, че за България е най-добре да влезем в Шенген по въздух, защото по този начин или другояче по земя граничният надзор е възобновен, а по море граничим единствено с една страна от Европейски Съюз – Румъния.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР