Правителствена комисия на САЩ гласува За ваксината на да се

...
Правителствена комисия на САЩ гласува За ваксината на да се
Коментари Харесай

В САЩ все по-близо до ваксинирането на деца над 5-годишна възраст

Правителствена комисия на Съединени американски щати гласоподава " За ” имунизацията на да се слага на деца на възраст от 5 до 11 години. Експертите от Агенцията по храните и медикаментите поддържаха този ход във вторник, проправяйки пътя за незабавно позволение в границите на няколко седмици, предава БГНЕС.

През септември компанията съобщи, че данните от тестванията й демонстрират, че имунизацията е безвредна за деца в тази възрастова група. В Съединени американски щати към този момент слагат имунизацията на деца на 12 и повече години. Това последно решение визира към 28 милиона деца в Съединени американски щати.
 Moderna: Covid имунизацията ни е безвредна за деца на възраст 6-11 години Moderna: Covid имунизацията ни е безвредна за деца на възраст 6-11 години
Фармакомпанията Moderna разгласи, че резултатите от изпитването на имунизацията им против COVID-19 при деца на възраст сред 6 и 11 години са...

Сега решението чака в допълнение утвърждение от FDA и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. Очаква се те да създадат това на 2 ноември, което значи, че имунизациите могат да стартират още на идващия ден.

Данните от тестванията на компанията, предоставени на регулаторите през септември демонстрират, че имунизациите са провокирали " постоянен " имунен отговор на антитела в тази възрастова група. На децата от 5 пет до 11 години ще се слага една трета от дозата, прилагана на възрастни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР