[Правителствена Информационна Служба] Помежду срещите си за Западните Балкани, скандалите

...
[Правителствена Информационна Служба] Помежду срещите си за Западните Балкани, скандалите
Коментари Харесай

Цветя, рози, шампанско и сълзи

[Правителствена Информационна Служба] Помежду срещите си за Западните Балкани, свадите със Сърбия и партийните конгреси за прощаване с Цветанов Бойко Борисов откри време за още една, много изненадваща среща. Тя се случи в кабинета му и приличаше доста на прословутите му белотни събирания, само че с по-различни от нормалните сътрудници.

Гриша Ганчев, Васил Божков и Георги Домусчиев бяха привикани от премиера преди началото на новия футболен сезон. Сякаш като очевидци на срещата, от страната на властта участваха основният прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов, а от футболна – президентът на БФС Борислав Михайлов.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Въпреки наложителното медийно внимание, което всяка среща в подобен политико-бизнес формат би провокирала, не стана ясно за какво министър председателят реши да привика тъкмо тези хора тъкмо в този момент.

Дали тъй като има информация за случки отвън разпоредбите от предходната година и е решил да приключи тази процедура (на което би трябвало Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да реагират)? Или пък се чака новото състезание да е по-оспорвано и да се засилят опитите за извънфутболно решение на купата? Или пък просто желае да си подсигурява успокоение от футболните агитки, които постоянно могат да смъкват едно държавно управление.

От срещата излязоха фотоси, малко известие и едно видео (без звук). И признанието на Гриша Ганчев " разбрахме се да не се купуват мачове ". Така и не стана ясно обаче имало ли е опит за пазаруване на играчи от " Черно море " тъкмо преди да се реши купата сред " Лудогорец " и ЦСКА: събитие, поради което последният шампионат приключи в сянката на подозрения, а в групата на " Нова " станаха промени в спортния екип. Темата не е била дискутирана.

Според " Труд " се е състояла " клетва за феърплей ", а пловдивският уебсайт plovdiv-press.bg счита, че резултатът от срещата е " Цветя и рози ".

Още един въпрос не беше виновен: какъв брой стабилно е това съглашение при отсъствието на най-обвинявания за въздействие върху съдиите в последните години - Кирил Домусчиев. Според Борисов брат му Георги движел повече футболните въпроси, макар че рядко се случва да показва мнение за ориста на " Лудогорец " и постоянно е възприеман като корав номер 2 в тандема.

Президентът на " Славия " Венцислав Стефанов също може да се усеща неангажиран с дадената клетва и тимът му да продължи да печели и да губи тъкмо там, където минимум се чака.

По-паметливите напомнят, че в годините обратно е имало и други такива срещи, с съвсем същите участници, които обаче са представлявали други тимове. Което е и правилно, и тъжно.

Но имаше и позитиви. Срещата сподели да вземем за пример кой е същинският притежател на " Левски ", на инат на законовите разпореждания за изсветляването им. По документи е Георги Попов от " Национална лотария ", а на срещата с премиера беше индивидът, който действително дава парите.

Ако този формат се окаже сполучлив този път, може да бъде прибавен и за други проблематични сфери на публичния живот. NeNovinite очерта 10 вероятни такива, да вземем за пример: " Среща с Пеевски. За да се схванат всичко да е кристално и чисто, както е до момента. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР