Правителствена агенция, която следи разпространението на коронавируса в Дания, съобщи,

...
Правителствена агенция, която следи разпространението на коронавируса в Дания, съобщи,
Коментари Харесай

Под 2% от датчаните са били заразени с коронавирус

Правителствена организация, която следи разпространяването на ковид в Дания, заяви, че по предварителни резултати, сред 0,5 и 1,8 % от близо шестмилионното население на страната е било инфектирано, съобщи Асошиейтед прес.

Институтът Статен Серум уточни, че числата, основани на проби за антитела, направени на 2600 инцидентно подбрани поданици на пет датски града, би трябвало " да се поясняват доста внимателно ".

" Нещо повече, това дали числата може да са годни за цялото датско население може да бъде повлияно и от желанието или нежеланието на групи с разнообразни модели на болест да одобряват да се тестват ", сподели Стеен Етелберг, който е оглавявал екипа на институт, провел проучването.

Етелберг добави, че резултатите са " първа част от последователното оповестяване на проучването ", а спомагателни резултати се чакат през идващите седмици.

Той посочи, че с цел да се получи цялостна картина, би трябвало са бъдат изследвани 6000 души от общо 5,8 милиона датчани, с цел да се реализира мечтаната точност на територията на цялата страна.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР