Правителствата в Македония не създаваха на своите граждани условия за

...
Правителствата в Македония не създаваха на своите граждани условия за
Коментари Харесай

Каракачанов: Правителствата в Македония не създадоха условия за нормално развитие

" Правителствата в Македония не създаваха на своите жители условия за обикновено развиване, а създаваха единствено и само напрежение вътре в страната “, съобщи в неделя пред бТВ вицепремиерът и водач на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

" Първо започнаха с преследвания на хората, които се назоваха българи, след това спор с Албания, свадите с Гърция, свадите с България – и това 28 години. Поради тази причина една част от българите в Македония идват и си вземат българско поданство ", продължи той.

Според него България доста ясно беше декларирала, че основата на нашата поддръжка за Европейски Съюз е осъществяването на контракта, който беше подписан 2017 година Този контракт не се изпълняваше, означи Каракачанов.

" Бившият министър председател Любчо Георгиевски го сподели доста ясно: макар огромното предпочитание на премиера Зоран Заев Македония се ръководи от една дълбока страна – това са някогашните югославски служби, които управляват медиите, политическия хайлайф и бизнеса ", добави водачът на Вътрешна македонска революционна организация.

" До този миг нашите другари в Македония, братя бих ги нарекъл, от България са получавали единствено положителни неща – първи признахме тяхната самостоятелност. Близо 30 години, когато България прави нещо положително, не се чува една добра дума – било от македонски политик, било от медия. Когато обаче България сложи въпроса за общата ни история, за това че има хора, които са репресирани, че са българи, когато кажем – ние ви поддържаме, а вие рушите българските монументи, фалшифицирате историята, тогава се надига писък ", разяснява той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР