Правителствата по света трябва да въведат драконовски ограничения на пътуванията,

...
Правителствата по света трябва да въведат драконовски ограничения на пътуванията,
Коментари Харесай

Трябват драконовски ограничения на пътуванията по света за ограничаване на коронавируса

Правителствата по света би трябвало да вкарат " драконовски " ограничавания на пътуванията , с цел да се спре мистериозният ковид в Китай да се трансформира в световна зараза. Това разгласи екип от специалисти, които картографират болестта, оповестява " Франс прес ".

Учени от Университета в Хонконг предизвестиха, че разпространяването на смъртоносния вирус, който прилича САРС, който за пръв път се появи в китайския град Ухан, се форсира.

" Трябва да сме готови, че тази съответна зараза може да се трансформира в световна зараза ", акцентирах Габриел Леунг, който е началник на екипа от учени.

" Съществени, драконовски ограничения за ограничение на подвижността на популацията би трябвало да бъдат подхванати колкото се може по-скоро, добави ученият.

Леунг управлява група откриватели, които картографират вируса, който до момента е заразил 2835 души в Китай и умъртви 81 души.

Въпреки че огнището на болестта остава 11-милионния град Ухан в централната китайска провинция Хубей, по-късно той се популяризира в част от най-големите градове на страната, в това число Пекин, Шанхай и Чунцин, както и южните градове Шънджън и Гуанджоу.

" Очакваме да забележим епицентрове на самоподдържащи се епидемии в тези и други огромни градове в континенталната част ", предвижда Леунг.

Като се има поради, че тези градове имат огромни районни и интернационалните транспортни връзки, има " огромна възможност " те да разпространят вируса още повече, откакто тези градове имат самоподдържащи се огнища, добави той.

Вирусът Ухан е открит в десетина други страни - чак в Северна Америка и Европа - само че единствено посредством шепа хора, пътуващи най-вече от епицентъра в Ухан.

Международните държавни управления възнамеряват да изведат своите жители от Ухан, като Испания е последната, която се причислява към Англия, Япония и Съединени американски щати, предлагайки да окаже помощ.

Последните модели на Университета в Хонконг предизвестиха, че броят на действителните инфекции евентуално е доста по-висок от формалните данни, които регистрират единствено тези, които са открити и тестванията им са позитивни.

Университетът в Хонконг счита, че до събота може да са инфектирани 44 000 души, откакто се появиха доказателства, които допускат, че хората могат да бъдат инфектирани, даже когато не демонстрират признаци на заболяването.

Леунг съобщи, че броят на инфекциите евентуално ще се удвоява на всеки шест дни, достигайки пик през април и май за тези места, които сега се борят с зараза, макар че ефикасните ограничения на здравните управляващи биха могли да понижат този %.

Китайското държавно управление отдели Ухан и прилежащите градове, като дейно блокира десетки милиони хора в опит да овладее вируса.

Но някои специалисти предизвестяват, че тези ограничения са били взети прекомерно късно, като милиони напуснали района за Лунната Нова година преди налагането на блокадата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР