Правителствата по света ще вземат назаем около 7,4 трилиона долара

...
Правителствата по света ще вземат назаем около 7,4 трилиона долара
Коментари Харесай

Държавните дългове по света ще достигнат ново рекордно равнище

Правителствата по света ще вземат назаем към 7,4 трилиона $ тази година, съгласно интернационалната рейтингова организация Standard & Poor’s (S&P Global), като по този начин нивото на задлъжнялост още веднъж ще бъде рекордно за трета поредна година, осведоми Ройтерс.

Годишната прогноза на Standard & Poor’s планува, че на Съединени американски щати ще се пада една трета от тази сума и дружно с Япония ще покрият половината от тези 7,4 трилиона $.

Китай се подрежда на трето място и се чака да емитира дълг за 700 милиарда $, а Италия, Франция и Бразилия ще вземат назаем по 180 милиарда $.

Според отчета групата Г-7 покрива към 70 % от международните заеми.

Standard & Poor’s предвижда, че еврозоната ще емитира дълг, възлизащ на 40 % от това, което се чака Съединени американски щати да емитира.

По райони - Азиатско-тихоокеанският район се чака да вземе заеми за 2,9 трилиона $, към 40 % от общата сума, като най-вече се пада на Япония и по-малко на Китай и Индия. Следва Северна Америка с 34 % и Европа с 18 %, в това число Русия и Общността на самостоятелните страни (ОНД). На Латинска Америка се падат единствено 5 % от задълженията, а на Африка и Близкия изток - малко над 3 %.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР