Правителствата по света да не бързат с отмяната на мерки

...
Правителствата по света да не бързат с отмяната на мерки
Коментари Харесай

СЗО: Само маските няма как да спрат пандемията

 Правителствата по света да не бързат с анулацията на ограничения против разпространяването на Ковид-19, предизвестиха от Световната здравна организация. По думите на генералният й  директор " това изисква калибриран и еволюционен метод, учреден на точни данни “.

За да бъде овладяна пандемията от ковид не е задоволително единствено носенето на защитни маски, предизвести Тедрос Гебрейсус:

" Няма неверен или правилен отговор, нито сребърен патрон! Само маските няма по какъв начин да спрат пандемията - страните би трябвало да продължат да откриват, тестват, изолират и лекуват всеки случай на инфектиран, както и да наблюдават хората, с  които той е бил контактен “. 

" Държавите може да обмислят потреблението на маски на публични места, тогава, когато другите ограничения - като разчистване на ръцете или обществена отдалеченост - са сложни за съблюдаване заради неналичието на вода или неприятни условия на живот “, сподели генералният шеф на Световната здравна организация и посочи, че в случай че хората бъдат задължени да носят защитни маски, това  може да докара до по-голям дефицит на тази част от защитната екипировка за здравните служащи, които са на първа линия в битката с ковид.

За последното денонощие най-вече смъртни случаи от ковид са били регистрирани в Съединените щати - 1 209 души, заяви " Франс прес ". След Америка се нарежда Франция - с 833 умряли и Испания - с 637 умряли.

Съединените щати не престават да са страната с най-вече доказаните случаи на инфектирани в света  -  над 336 000. А вчера Италия - страната с най-вече жертви на болестта - над 16 500, разгласи, че за денонощие там са оздравели над хиляда души, както и че внезапно е понижен броят на новозаразените - те са по-малко от 3 600, а това е най-хубавият индикатор от 17 март насам. 

Най-малко хора, заразили се с ковид, считано от 12 март, регистрира Гърция -  едвам 20 души за последните 24 часа. А в Турция в  борбата с Ковид-19 са през вчерашния ден изгубиха ли 75 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР