Правителствата на Северна Македония, Албания и Сърбия трябва да оставят

...
Правителствата на Северна Македония, Албания и Сърбия трябва да оставят
Коментари Харесай

Балканските държави да изпълнят необходимите промени

Правителствата на Северна Македония, Албания и Сърбия би трябвало да оставят популизма и да изпълнят нужните промени. Това се споделя в коментар на Катимерини.

Трите страни би трябвало да изпълнят критериите за влизане в Европейски Съюз. Трите страни договориха самодейност за свободно придвижване сред тях.

Идеята е известна като Отворени Балкани. Основателите се надяват някой ден към нея да се причислят Босна и Херцеговина, Черна гора и Косово.

Въпросът е дали това не е опит Европейски Съюз да бъде принуден да забърза интеграцията на трите страни. Европа се интересува главно от това, дали тези три страни осъществят измененията, които се чакат от тях.

Реално те към момента не са в положение да бъдат действителна част от Европейски Съюз, макар че сътрудниците упорстват за това. Това демонстрира, че по-доброто решение за тях би било да оставят персоналните си желания и да създадат това, което се чака.

Реално жителите на Северна Македония, Албания и Сърбия ще могат да се движат свободно в Европа след европейско присъединение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР