Правителствата на САЩ и Китай, двете водещи икономики в света,

...
Правителствата на САЩ и Китай, двете водещи икономики в света,
Коментари Харесай

Войната между САЩ и Китай - не търговска, а технологична

Правителствата на Съединени американски щати и Китай, двете водещи стопански системи в света, водят не комерсиална, а софтуерна война , считат представители на Foxconn – най-големия производител на електроника по поръчка на водещи марки.

Противопоставянето на двете супер страни е най-големият проблем, който би трябвало да взема решение Foxconn сега, написа Reuters, представена от TechNews.

Сблъсъкът на Съединени американски щати и Китай в действителност „ не е комерсиална война, това е софтуерна война. Технологичната война е и война за произвеждане “, разяснява Тери Гоу, началник на Foxconn.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи наскоро, че Вашингтон ще таксува китайски импорт на стойност 200 млн. $ годишно с нов налог, в случай че Пекин отговори на наложените по-рано мита върху вноса на китайски артикули на обща сума 50 милиарда $.

Както е известно, Съединени американски щати упрекнаха Китай в кражба на интелектуална благосъстоятелност, само че Пекин отхвърля това. Наблюдателите на пазара смятат дейностите на Белия дом като начало на огромна комерсиална война.

Според анализатори, комерсиалната война може да унищожи построените вериги за доставки в хай-тек промишлеността и автомобилната индустрия, които мощно зависят от импорта на съставни елементи, в това число доставяните от Foxconn. Съединени американски щати и Китай се явяват най-големите експортни пазари за Тайван.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР