Правителствата на Русия и Китай подписаха меморандум за разбирателство относно

...
Правителствата на Русия и Китай подписаха меморандум за разбирателство относно
Коментари Харесай

Русия и Китай ще строят заедно станция на Луната

Правителствата на Русия и Китай подписаха меморандум за съгласие по отношение на основаването на интернационална научна станция на Луната , заяви във вторник основният изпълнителен шеф на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин, съобщи БНР.

Според Рогозин съглашението " ще насърчи съдействието за основаване на ракетна система с отворен достъп за всички заинтригувани страни и интернационалните сътрудници за подсилване на научноизследователското съдействие и поощряване на проучването и потреблението на галактическото пространство за мирни цели в полза на цялото човечество ".

В изказването на " Роскосмос " се показва, че лунната станция ще бъде проектирана като " комплекс от пробни проучвателен уреди, основани на повърхността и/или в орбитата на Луната " и ще бъде налична за потребление от други заинтригувани страни и интернационалните сътрудници.

Висшият китайски посланик Ван И сподели: " Това е крайъгълен камък в връзките сред Китай и Русия и по-важното - това е нова насочна точка ".

Двете страни подписаха през 2017 година цялостна договорка за осъществяване на взаимни проучвания в космоса най-малко до 2022 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР