Правителствата на Канада, Франция, Великобритания и САЩ се превръщат във

...
Правителствата на Канада, Франция, Великобритания и САЩ се превръщат във
Коментари Харесай

Държавите от Г-7 са възприемани като все по-корумпирани

Правителствата на Канада, Франция, Англия и Съединени американски щати се трансформират във все по-корумпирани в очите на специалисти и предприемачи. Това демонстрира интернационалният Индекс за усещане на корупцията, показан през днешния ден от основаната в Германия организация "Трансперънси интърнешънъл ", съобщи ДПА.

"Разочарованието от корупцията в ръководството и неналичието на доверие в институциите приказва за нуждата от повече честност в политиката ", сподели директорката на неправителствената организация Делия Ферейра Рубио.

България отново е най-корумпираната страна в Европейски Съюз

Класацията подрежда страните съгласно равнищата на усещане на корупцията в ръководството по канара от нула до 100, като нулата е за мощно подкупен публичен бранш.

Положението във водещите международни стопански системи от Г-7 демонстрира, че като цяло няма прогрес в битката с корупцията. Канада слиза надолу с четири точки в класацията спрямо 2018 година Франция и Англия означават спад с три точки, а Съединени американски щати с две. При Германия и Япония не се следи смяна, а Италия се изкачва с една точка.

Правителствата би трябвало незабавно да се заемат с въпроса за корупционната роля, която играят "големите пари " при финансирането на политическите партии, и прекомерното въздействие, който те упражняват върху политическите ни системи, сподели Рубио.

Резултатът на Съединени американски щати е паднал до 69 точки в тазгодишната ранглиста, което е най-лошият резултат от осем години.

В 22 страни показателят на усещане на корупцията доста се е подобрил сред 2012 и 2019 година Сред тях са Гърция, Гвиана и Естония. Значително слизане надолу в класацията означават 21 страни, сред които Канада, Никарагуа и Австралия, показва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

В Екологичен потенциал разискват върховенството на закона в Чехия, Полша и Унгария
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР