Правителствата на и Словакия одобриха днес нови ограничения заради коронавируса,

...
Правителствата на и Словакия одобриха днес нови ограничения заради коронавируса,
Коментари Харесай

Чехия и Словакия налагат нови ограничения на неваксинираните хора

Правителствата на и Словакия утвърдиха през днешния ден нови ограничавания поради ковид, които ще влязат в действие от идната седмица и ще засягат съответно неимунизираните хора, съобщи Асошиейтед прес.

Чешкият здравен министър Адам Войтех сподели, че множеството неимунизирани към този момент няма да могат да показват негативен тест, с цел да имат достъп до публични събития, заведения за хранене, питейни заведения, фризьорски салони, музеи и други сходни обекти или да употребяват хотели. Само имунизираните или преболедувалите COVID-19 ще имат право на тези неща. Допуска се изключение за децата на възраст от 12 до 18 години, хората, чието здравословно положение не разрешава имунизация, и отчасти имунизираните. Войтех съобщи, че ограниченията, които ще влязат в действие от понеделник, имат за цел да стимулират хората да се имунизират. Ограниченията ще работят до края на февруари следващата година, прецизира.
Тестовете не важат: Само имунизирани и преболедували ще имат достъп до публични събития в Чехия
От понеделник управляващите в Чехия ще забранят на хора, които не са имунизирани против COVID-19, да имат достъп до публични събития и услу...

Министър-председателят Андрей Бабиш сподели, че държавното управление е взело образец за налагането на тези ограничения от немската провинция Бавария. " Ситуацията е сериозна и още веднъж призоваваме всички да се имунизират ", съобщи той. За посетителите в лечебните заведения и старческите домове ще бъде задоволително представянето на негативен тест. Правителството вкарва наложително тестване за неимунизираните служащи във всички компании един път седмично. Ваксинираните хора над 60 години също ще би трябвало да се тестват. Тестването в началните учебни заведения и гимназиите, което се предполагаше, че ще завърши на 29 ноември, ще продължи.

Ограниченията бяха оповестени, откакто дневният брой инфектирани с ковид набъбна до 22 511 във вторник, надхвърляйки предходния връх от 7 януари с съвсем 5000 случая и с близо 8000 повече от броя преди седмица. Заболеваемостта в страната се усили до 819 нови случая на 100 000 поданици през последните седем дни, откакто седмица по-рано беше 558.

В Словакия от понеделник ще бъде неразрешено на неимунизираните хора да посещават търговски центрове и магазини, които не са от първа нужда. Те няма да могат също да участват на каквито и да било публични прояви и събирания и ще би трябвало да се тестват два пъти седмично, с цел да вървят на работа. В най-тежко засегнатите от пандемията елементи на страната фитнесите, заведенията за хранене и хотелите ще бъдат затворени за всички. Словашкият министър-председател Едуард Хегер дефинира ограниченията като " затваряне за неимунизираните ". Мерките би трябвало да са в действие три седмици, само че управляващите " ще реагират бързо, в случай че се реши, че рестриктивните мерки са неефективни ", сподели министър председателят. По думите му лечебните заведения в Словакия са претрупани.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР