Правителствата на Европейския съюз се споразумяха в сряда за 11-ия

...
Правителствата на Европейския съюз се споразумяха в сряда за 11-ия
Коментари Харесай

ЕС постигна споразумение за нов пакет санкции срещу Русия

Правителствата на Европейския съюз се споразумяха в сряда за 11-ия пакет от наказания против Русия поради нейното навлизане в Украйна, предава Reuters. Договорката е реализирана на равнище посланици, заяви шведското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Новият пакет преноса през Русия на уголемен лист от артикули и технологии, които биха могли да оказват помощ на съветския боен бранш да продължава войната.

Най-голямата оригиналност съгласно дипломатите е разрешаването на ограничавания върху продажбата на чувствителни артикули и технологии с двойна приложимост на трети страни, които биха могли да ги продадат на Русия. Имената на такива страни могат да бъдат добавени към анекс към регламента за глобите на Европейски Съюз с единомислещо единодушие на всички 27 членове.

Представители на Европейски Съюз от дълго време са загрижени за скока на търсенето на артикули от Европейски Съюз от съседите на Русия като Армения, Казахстан или Киргизстан и от Обединените арабски емирства, Турция или Китай.

Москва оправдава войната против Украйна като екзистенциална борба за личната си сигурност и споделя, че Западът се проваля в нападателния си опит да задуши нейната стопанска система и да смаже нейната власт.

За да се ограничи практиката кораби да товарят съветски недопечен нефт или петролни артикули в морето, пакетът не разрешава достъпа до пристанищата на Европейски Съюз за кораби, които правят прехвърляния от транспортен съд на транспортен съд, в случай че има причина да се подозира, че товарът е с съветски генезис.

Пакетът на Европейски Съюз удължава прекъсването на лицензите за лъчение в Европейски Съюз на пет следени от страната медии.

Пакетът прибавя още 71 лица и 33 организации към тези, на които е неразрешено да влизат в Европейски Съюз и със замразени активи в Европейски Съюз, за присъединяване в нелегално депортиране на украински деца в Русия.

Сделката, която се приготвяше от април, беше възпрепятствана от възраженията на Унгария и Гърция против включването от Украйна на някои от техните компании като спонсори на войната, тъй като са правили бизнес с Русия или по различен метод са съдействали за военните старания на Москва. През нощта Украйна отстрани петте гръцки транспортни компании от листата си, осигурявайки поддръжката на Атина за пакета.

Унгария поддържа новите наказания, макар че нейната OTP банка остана в украинския лист, само че сподели, че ще се върне към въпроса, когато Европейски Съюз разиска нов транш пари за Украйна от Европейския механизъм за подкрепяне на мира, споделиха дипломати.

Друг противоречив въпрос, който задържа поддръжката на Германия, беше включването в плана на имената на осем китайски компании, за които Европейски Съюз счита, че са продавали съветски артикули, които биха могли да оказват помощ войната. Имената изтекоха при започване на май и от този момент, след контакти на високо равнище сред Европейската комисия и Китай, Пекин пое ангажимент да окаже напън върху тези компании да спрат активността си, споделиха дипломати. В резултат петима бяха извадени от листата. Останалите три, регистрирани в Хонконг и малко известни, са обвинени, че са съветска благосъстоятелност.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР