Правителствата на Европейския съюз отхвърлиха плановете на европейските законодатели за

...
Правителствата на Европейския съюз отхвърлиха плановете на европейските законодатели за
Коментари Харесай

Бюджетът за 2020 г. раздели ЕС

Правителствата на Европейския съюз отхвърлиха проектите на европейските законодатели за увеличение разноските на блока през идната година, което провокира спор, който може да забави финансирането на планове в региона на климата и научните проучвания, осведоми Ройтерс.

Противоречията във връзка с бюджета на Европейски Съюз са постоянно събитие - европейските парламентаристи нормално упорстват за по-големи разноски, а европейските държавни управления се пробват да ги лимитират.

Парламентът се съгласи през днешния ден да увеличи заплащанията на Европейски Съюз през идната година до 159,1 милиарда евро - сума, за която страните от Европейски Съюз обявиха, че надвишава авансово контрактуваните тавани.

Сред препоръчаните промени законодателите гласоподаваха нарастване с над 2 милиарда евро (1,7 милиарда паунда) на разноски на Европейски Съюз за противопоставяне на изменението на климата през 2020 година спрямо предходните оферти, направени от Европейската комисия.

Сега законодателите и депутатите ще стартират диалози, с цел да се опитат да преодолеят разликите.

Ако не се откри компромис доникъде на ноември, Комисията ще би трябвало да показа нов проектобюджет за 2020 година, рискувайки да забави планове, финансирани с пари от Европейски Съюз - от помощ за най-бедните райони на блока до начинания за основаване на работни места.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР