Правителствата на ЕС губят до 15 милиарда евро годишно от

...
Правителствата на ЕС губят до 15 милиарда евро годишно от
Коментари Харесай

Страните от ЕС губят 15 млрд. евро годишно заради фалшиви стоки

Правителствата на Европейски Съюз губят до 15 милиарда евро годишно от съществуването на подправени артикули на пазара вследствие на понижен доход от невнесени от незаконните производители директни и косвени налози и вноски за обществено обезпечаване. Това излиза наяве от нов отчет, оповестен през днешния ден от Службата за интелектуална благосъстоятелност на Европейския съюз (СЕСИС/EUIPO). Според данните икономическите и обществените загуби, породени от продажбата на имитации,  лишават държавните управления от доходи и могат да финансират осъществяването на тежки закононарушения като наркотрафик и пране на пари.

Според оценката на СЕСИС/EUIPO, Европейски Съюз губи почти 19 милиарда евро от продажби в секторите козметика и персонална хигиена , вино и спиртни питиета, фармацевтика, игри и играчки. Фалшификатите не се подлагат на същите строги проби както истинските артикули, с цел да бъде несъмнено, че са безвредни за консумация или приложимост.

Загубите от продажба на подправени артикули, по-специално в региона на козметиката и персоналната хигиена, са нарастнали с над 2,5 милиарда евро от публикуването на последния сходен разбор на СЕСИС/EUIPO през 2019 година, което е и най-голямото нарастване измежду изследваните браншове. Приблизително в целия Европейски съюз се губят годишно 14,1% (9,6 милиарда евро) от продажбата на подправени козметични артикули.

В България загубите от продажби възлизат на 23,5 %, или 157 милиона лв. годишно , като нарастването от последната оценка е 49 милиона лв.. 
012.jpg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР