Правителствата на България и Република Македония ще проведат първото си

...
Правителствата на България и Република Македония ще проведат първото си
Коментари Харесай

10 министри заминават за Струмица за съвместното заседание

Правителствата на България и Република Македония ще проведат първото си взаимно съвещание. Срещата на двата кабинета ще се организира на следващия ден в Струмица, Македония. Тя ще стартира с диалози на четири очи сред министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев, последвани от пленарно съвещание.

Очаква се да бъдат подписани девет документа за двустранно съдействие в региона на външната политика, вложенията, енергетиката, защитата, туризма, телекомуникациите, инфраструктурата и реакцията при бедствия. Споразуменията са част от осъществяването на Договора за другарство, съдействие и добросъседство, подписан на 1 август тази година.

От българска страна в съвещанието ще вземат участие вицепремиерите Томислав Дончев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, министрите Валентин Радев, Николай Нанков, Нено Димов, Румен Порожанов, Ивайло Московски, Емил Караниколов, Теменужка Петкова и Николина Ангелкова.

Преди началото на пленарното съвещание министър-председателите Борисов и Заев ще поднесат венци пред паметника на президента на Република Македония в интервала 1999-2004 година Борис Трайковски. Предвидена е и гала по връчването на профилирано транспортно средство за хора с увреждания, което е подаяние от България за Струмица. В началото на ноември кабинетът утвърди отпущането на 70 000 лв. за закупуването му. Дарението е в поддръжка на план за обществено включване на уязвими групи в община Струмица и основаването на условия за пълноценното присъединяване на хората с увреждания в икономическия, обществения и културния живот в града.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР