Правителствата и индустрията трябва да ускорят усилията за прилагане на

...
Правителствата и индустрията трябва да ускорят усилията за прилагане на
Коментари Харесай

Космическият цар на ООН призовава за увеличаване на усилията за почистване на боклуци

Правителствата и промишлеността би трябвало да ускорят напъните за използване на доброволни насоки за стабилно потребление на космоса, вместо да упорстват за нов световен контракт, който ще бъде „ сложен “ в умозаключение, съгласно водещ чиновник на Организация на обединените нации.

Бързото повишаване на изстрелванията на ракети и спътници провокира опасения по отношение на рисковете от рискови конфликти, генериращи размери „ галактически отпадък “, предизвиквайки апели за по-строго контролиране на дейностите в ниски земна орбита.

„ Имаме потребност от многостранен развой [и] допустимо най-голямо съдействие “, сподели Арти Хола-Маини, нов шеф на Службата на Организация на обединените нации по въпросите на космоса.

Но даването на обвързващ контракт във време на световно напрежение и интернационално съревнование в космоса „ ще бъде противоречиво и ще отнеме време “, сподели тя. Споразумение, което „ взема решение всички проблеми “... би било мъчно ”.

Вместо това, сподели Хола-Маини, националните регулатори би трябвало да ускорят използването на набор от доброволни насоки на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР