Правим всичко възможно, за да върнем заложниците у дома. Това

...
Правим всичко възможно, за да върнем заложниците у дома. Това
Коментари Харесай

Израел прави всичко, за да върне заложниците у дома

Правим всичко допустимо, с цел да върнем заложниците вкъщи . Това е първостепенната ни задача.

С такова изказване излезе представителят на израелската войска Даниел Хагари  на фона на информациите за разширение на наземната интервенция на Израел в Газа. Макар и да не се удостоверява непосредствено, от изказването на военния се схваща, че израелските елементи, опериращи с анклава, не престават да търсят заложниците, които се намират в ръцете на Хамас.

Хагари също сподели, че нова група разузнавачи е била призована в армията, откакто някои от тях са били убити или отвлечени на 7 октомври. Разузнавачите на IDF - най-вече дами - са част от Корпуса за бойно разузнаване и работят по границите на страната, както и на Западния бряг.

Те се смятат за " очите на армията ", защото дават разследваща информация в действително време на бойците непрекъснато.

От тази заран блокадата на бранша Газа малко бе отхлабена , след повече от денонощие цялостно налагане на изолираност от света, в това число мобилни връзки и интернет. По време на цялостната обсада, за която Израел по този начин и не пое непосредствено отговорност , бе осъществен масиран обстрел, като се допуска и че навлизането на израелски войски е стигнало до нови линии на деяние.

Израелските военни направиха и второ изказване, в което се показва, че в скоро време в линията Газа ще влезе нова пратка с филантропична помощ . Израел отхвърля и в бранша да има изострен дефицит на лекарства, вода и храна . Полковник Елад Горен съобщи и че Израел взаимно с Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Египет е основал механизъм, с цел да облекчи достъпа на филантропична помощ от Египет в Газа.

Също по този начин Times of Israel заяви, че е обновена работата на втория тръбопровод , който доставя вода в Газа и сега в анклава постъпва към 28.5 млн. литра вода дневно - към половината количество, което Израел е доставял преди войната и налагането на блокадата на 9 октомври. Миналата неделя бе отворен и първия тръбопровод.
 Газа стартира да възвръща връзките
Газа стартира да възвръща връзките

След като те бяха прекратени в събота

Днес Израел рапортува, че за последните 24 часа са унищожили повече от 450 цели на територията на бранша Газа , измежду тях са били щабквартири, наблюдателни пунктове и позиции за пукотевица.

В изказването на ЦАХАЛ се показва, че един израелски боец е бил тежко ранен вследствие на експлоадиране на самоделно взривно устройство в северната част на Газа, а различен е ранен приблизително тежко в директен конфликт с палестински бойци.
 Организация на обединените нации: Жителите на Газа разграбват складовете за помощи
Организация на обединените нации: Жителите на Газа разграбват складовете за помощи

Гражданският ред в анклава стартира да се разпада
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР