Правим всичко необходимо и имаме добра основа чрез португалското предложение

...
Правим всичко необходимо и имаме добра основа чрез португалското предложение
Коментари Харесай

Заев: Не преговаряме с България за македонския език

Правим всичко належащо и имаме добра основа посредством португалското предложение да намерим решение с България. Ако успеем, незабавно на 23 юни би трябвало да проведем първото междуправителствено съвещание, съобщи министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев.
Заявлението бе направено в отговор на журналистически въпрос по отношение на присъединяване му в ефирен спор с водача на опозицията Християн Мицкоски по отношение на разногласието с България.
 Зоран Заев: Целият ни фокус е към България, надяваме се през юни да ни поддържат Зоран Заев: Целият ни фокус е към България, надяваме се през юни да ни поддържат
„ Целият ни фокус е ориентиран към България и всички нейни институции, най-вече към българския президент Румен Радев, а също към прем...
Заев съобщи, че по този въпрос чака покана от българския министър председател Стефан Янев.
Според него, португалското председателство е изненадало позитивно с създаденото
То е в сходство с практиката на Европейския съюз и „ в действителност може да бъде решение ”. Македонският министър председател прикани цялото внимание през оставащите 20 дни до Съвета на Европейски Съюз да бъде отдадено на този въпрос и в случай че има сполучливо развиване, първото междуправителствено съвещание може да се организира незабавно още на 23 юни.
„ Не желая да ускорявам упованията ”, акцентира Заев и прикани Европейски Съюз, в това число и България, да изпълнят своите задължения.
 Зоран Заев поздрави по телефона Стефан Янев за поста му на длъжностен министър председател Зоран Заев поздрави по телефона Стефан Янев за поста му на длъжностен министър председател
Министър-председателят на Република България Стефан Янев организира телефонен диалог с министър-председателя на Република Северна Македо...
Премиерът акцентира, че е подготвен да замине за София и да помоли прагматично за решение, със съзнанието, че никой не желае да стъпче „ нашия македонски език и македонска еднаквост ”.
„ Политиката, която водим сега, зачита напълно нашата история като насочна точка за За това молим. За европейско държание. Искаме европейско отношение от всички наши съседи. Съжалявам, че сега е служебно, а не политическо държавно управление, което да поеме отговорност и по тази причина сме резервирани и не знаем дали ще има решение, само че би трябвало да работим и да успеем ”, сподели Заев.
Компромисът е всяка страна да има право на своя позиция и да остави времето да реши.
„ Компромисът е пътна карта, където всеки ще поеме отговорността си по браншове. Ние с ж.п. линията до България, а те до граничния пункт Клепало. Това е компромисът. Ако ще се договаря за македонския език и за македонския народ, за тях ние не преговаряме. Не знам по какъв начин да го заявя по-ясно ”, заключи министър председателят на районен съд Македония Зоран Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР