Правим усилия за възстановяване на данните от Търговския регистър. Утре

...
Правим усилия за възстановяване на данните от Търговския регистър. Утре
Коментари Харесай

Манипулация и изчезване на данни от Търговския регистър не са възможни, заяви изпълнителният директор на Агенцията по вписванията 

Правим старания за възобновяване на данните от Търговския указател. Утре ще прехвърлим данните за МПС-та, както и държавния продан на информация. Това съобщи на конференция Зорница Даскалова, изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията.

Припомняме, че единствено преди дни Търговският указател се срина, а данните за компании и лица бяха изгубени. С дни бе блокиран комерсиалния оборот, а съгласно обезпокоени консуматори, неналичието на Търговския указател отваря порти за измами. Министърът на правораздаването Цецка Цачева сезира прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи поради техническия проблем.

"Дисковете с информация са дефектирали, работи се по отстраняването на проблемите. По-рано от другата седмица няма да има възобновяване на данните. Манипулация и изгубване на данни няма по какъв начин да се случат, не са вероятни. За момента няма изчезнала информация ", сподели още тя.

"Мащабът на срутва е огромен, а аргументите и анализът за него занапред предстоят. От петък работим непрекъснато, има чиновници, които не са спали от дни. Следим и направляваме всичко протичащо се, а хората ще могат да се осведомят посредством уеб страницата ни ", разяснява Даскалова.

"В такава спешна обстановка аз съм нужна тук, когато пристигна време за оставки – всички ще схванат. Поддръжката на системите са разнообразни от плановете за надграждане. До момента нямаме формален отчет от компанията реализатор, за какво се е стигнало до срутва на системата ", приключи изпълнителният шеф на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР