Правим съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова,

...
Правим съвместен брифинг с министъра на регионалното развитие Виолета Комитова,
Коментари Харесай

Министрите Комитова и Петков със съвместен брифинг за "Автомагистрали"

Правим взаимен брифинг с министъра на районното развиване Виолета Комитова, с цел да дадем нова информация за сдружението " Автомагистрали ". Мотивът ни не е единствено да сме сигурни, че публичните поръчки са направени по сигурен метод, а и да има съставен елемент за икономическо развиване.

Това разяснява министърът на стопанската система Кирил Петков на взаимен брифинг с министъра на районното развиване Виолета Комитова.

" Завършихме плановете за " Автомагистрали ". Година и половина, откакто е трябвало да бъдат изпълнени договорите за свлачища имаме единствено едно изпълнено - това за Рилския манастир. Останалите са на равнище " план ", изясни Комитова.

" Същата скица е и с автомагистралите, както със свлачищата. Прескочени са публичните поръчки, цените на всяка услуга са били определяни по оферта на компанията, която ще извършва. Цените в строителството се дефинират с доста проекти, чертежи, сметки, процедури. Фирмите сами са си определяли цените, има признат голям капиталов риск, няма планова подготвеност и към днешна дата не може да се стартира градеж. Всичко това е разрешавано от шефа на " Автомагистрали " Стоян Беличев ", сподели още районният министър.

" Аз съм в особени връзки с него, пишем си писма, решили сме да се разделим цивилизовано, само че към този момент не съумяваме. Аз не се отхвърлям от него, ще се разделим по някакъв метод ", добави Комитова.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР