Правим необходимите усилия за подобряване на условията на труд и

...
Правим необходимите усилия за подобряване на условията на труд и
Коментари Харесай

Бисер Петков: Работим за по-добро заплащане в транспортния сектор

Правим нужните старания за възстановяване на изискванията на труд и заплащането на работещите в транспортния бранш. Това съобщи министърът на труда и обществената политика Бисер Петков.

 © БГНЕС
Министърът взе участие в XVIII-та Годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейски столици, която се организира под егидата на Европейската конфедерация на профсъюзите и Европейския синдикален институт.

Конференцията е на тематика „ Транспортът и подвижността в европейските столици – за по-добри условия на труд и живот “, с акцент провокациите в цифровата епоха. В нея вземат участие 30 синдикални организации от 12 европейски столици – София, Атина, Белград, Берлин, Ла Валета, Лондон, Мадрид, Москва, Осло, Париж, Рим и Рига.
Бисер Петков, министър на труда и обществената политика: Развитието на превоза и подвижността в европейските столици зависи от редица фактори – степен на икономическо развиване, положението на инфраструктурата, обществени вложения, плътност на популацията, приходи на семействата и така нататък Модернизирането на инфраструктурата и транспортните средства в българската столица са от основно значение за развиването на транспортната система и подобряването на подвижността. Всеки непредобеден жител на София може да види забележимата смяна по улиците и булевардите на нашата столица. Замяната на морално остарели и замърсяващи детайли от транспортната система с нови и екологични чисти такива, води както до намаляването на замърсяването в града, по този начин и до подобряването на изискванията на труд на работещите в бранша.
Министърът увери, че в Националната стратегия за сигурност при работа 2018-2020 година са включени и ограничения за работодателите, които влагат средства в подобряването на изискванията на труд.
 София е хазаин на синдикална среща на европейските столици София е хазаин на синдикална среща на европейските столици
Президентът на КТ "Подкрепа " Димитър Манолов ще открие 18-тата годишна конференция на Мрежата на синдикалните организации от европейските столици. Те...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР