Правилото, с което Международният олимпийски комитет (МОК) забранява на спортистите

...
Правилото, с което Международният олимпийски комитет (МОК) забранява на спортистите
Коментари Харесай

Олимпийските атлети видяха погазване на човешките права в забраната за коленичене

Правилото, с което Международният олимпийски комитет (МОК) не разрешава на спортистите да коленичат в поддръжка на митингите в битката против расизма, е " очевидно тъпчене на човешките права ". Това настояват от придвижването Global Athlete, което включва спортисти от целия свят.

Според предписание 50 в олимпийската харта се не разрешава всевъзможен тип " политическа, религиозна или расова агитация в олимпийските обекти, местата за осъществяване на надпревари или в други зони ". През януари от МОК внесоха разяснение, че колениченето също влиза в тази рубрика.

Преди седмица от организацията посъветваха състезателите да поддържат " по заслужен метод " главните олимпийски полезности.

От Global Athletic допълват, че доста състезатели не са били съгласни и са поискали смяна в правилото.

Темата още веднъж излезе на напред във времето, откакто афроамериканецът Джордж Флойд бе погубен при случай с бял служител на реда. Смъртта му отприщи вълна от неодобрение в Съединени американски щати и се стигна до яростни конфликти в някои градове.

Много състезатели от разнообразни спортове по света поддържаха митингите с коленичене, което се трансформира в символ на митинг против расовото неравноправие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР