Правилното наторяване и поливане са едни от най-важните неща за

...
Правилното наторяване и поливане са едни от най-важните неща за
Коментари Харесай

Всички се чудят как всеки път бера гигантски домати. Просто ползвам един разтвор, който дава този ефект

Правилното торене и поливане са едни от най-важните неща за реализиране на добър рандеман от домати. Доматите не обичат засушаване и преовлажняване.
Розови, червени, зелени, жълти, оранжеви и даже лилави, дребни като черешки или едвам побиращи се в дланта ни, сочни, меки и ароматни – няма спор, цялото лято е събрано в сладостта на преди малко откъснат от градината домат!

Независимо в какъв цвят, вид или размер ги предпочитате, нито един летен ден не би трябвало да минава без домат под някаква форма. Защото с изключение на всичко останало, този плод, маскирал се като зарзават, носи и ужасно доста изгоди за здравето.
Те са много потребен зарзават за хората, съдържат доста антиоксиданти и ликопен и са подобаващи за профилактика на болести на костите и сърдечно-съдовата система при хората. Доматите са богати на витамин С, витамин Е, бета-каротен и минерални субстанции – молибден, калий, мед и манган.

Ще ви представим приготвянето на специфичен разтвор за торене на домати, благодарение на който градината ви ще бъде отрупана с едри, здравословни домати.
Рецептата е доста елементарна.
В три-литров буркан налейте 2,6-2,7 литра вода без хлор (престояла), прибавете 100 грама разтворени в топла вода дрожди и 1/2 чаша захар.
Покрийте с марля и дръжте буркана на топло, като понякога разклащате наличието. Разтворът е подготвен, когато ферментацията завърши.
Една чаша от този разтвор се разрежда в 10 литра вода и се напояват растенията, като под всеки шубрак се сипва по 1 литър от него.
През лятото аз направих три такива подхранвания. В резултат на това получих отлична годишна продукция!

Доматените шубраци израснаха мощни, по плодовете нямаше изгаряния, растенията елементарно понесоха жегите и други неподходящи климатични условия.
Но най-голямата изненада беше, че доматите зрееха и ни радваха през целия месец октомври, макар дъжда и студените нощи.
И най-важното – никакви вредители!
Имайте едно на разум:
Доматите в супермаркета, като се изключи че могат да съдържат останки от пестициди и хербициди, употребявани при стандартното развъждане, постоянно се берат неузрели, с цел да устоят по-дълго при превозването и съхранението. За да се провокира узряването им в верния миг, се употребява неестествен етиленов газ. Макар по този метод доматите да получават аления си цвят, остават безвкусни и дървени.

Инфо: За дамата

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР