Правилното хранене, редовната физическа активност и минималната консумация на алкохол

...
Правилното хранене, редовната физическа активност и минималната консумация на алкохол
Коментари Харесай

Учен съветва как да се намали риска от инфаркт през празничните дни

Правилното хранене, постоянната физическа интензивност и минималната консумация на алкохол ще сведат до най-малко риска от инфаркт и други съществени сърдечни проблеми по време на празниците. Това мнение изрази шефът на Националното сдружение за проучване на атеросклерозата, основен теоретичен помощник на Националния медицински проучвателен център по кардиология на Русия, лекар на медицинските науки Игор Сергиенко, представен от TACC.

" В празничните дни би трябвало съществено да ограничите потреблението на алкохолни питиета, да не се злоупотребява със сладки храни, всевъзможни торти и сладкиши, доста да се ограничи приема на въглехидрати. Разбира се организма се нуждае от постоянна физическа интензивност, т.е. да правите някакъв тип дейни действия. Всичко това ще понижи рискът от инфаркт и други смъртоносни сърдечни проблеми “, сподели той пред ТАСС, представена от " Фокус ".

Според учения човечеството почнало да страда повече от сърдечно-съдови болести заради погрешен метод на живот. " Причината, заради която хората започнаха да страдат от сърдечни болести по-често, е смяна в метода ни на живот. Променихме диетата и не ядем това, което е заложено в генома ни. Избягваме физическите натоварвания, което също е предопределено от нашия геном. Когато приказвам на конференции, запитвам, за какво заекът не страда от атеросклероза, за какво сърната няма остеохондроза, за какво таралежът няма артериална хипертония? И те са бозайници, като хората. Защото човечеството е почнало да води вреден метод на живот. Трябва да се движим доста, да не преяждаме, да се прави някакъв тип физическа интензивност за всеки изблик на адреналин “, сподели той.

Сергиенко счита, че неправилна диета и липса на постоянна физическа интензивност, съчетана с редица други фактори, в това число възрастта, наследствеността, пола и затлъстяването, водят до атеросклероза и разнообразни проблеми със сърцето и кръвоносните съдове.

" Развитието на атеросклерозата и сърдечните болести не пречи на спорадичната физическа интензивност от какъвто и да е интензитет. Енергията би трябвало да се изразходва непрекъснато. Препоръчва се един час умерено упражнение или половин час интензивни извършения всеки ден. Един час интензивно вървене, плуване, извършения във фитнес залата. Винаги би трябвало да се изпитва леко възприятие на апетит, в случай че нямате съществени проблеми от страна на стомаха.В никакъв случай не преяждайте. Дъвчете постепенно и мислете по време на хранене.Не се предлага да се употребяват огромни количества захар, мед, сладкиши, самун, мазно печено, всякакво пържене на бекон и газирани сладки питиета “, сподели ученият.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР