Правилното хранене е ключът към това да бъдем здрави, спокойни,

...
Правилното хранене е ключът към това да бъдем здрави, спокойни,
Коментари Харесай

Какво да не правим, докато ядем

Правилното хранене е ключът към това да бъдем здрави, спокойни, сполучливи и радостни всекидневно. Храната въздейства както върху физическото ни положение, по този начин и върху мозъка ни. Живата сила е разпределена в храната, въздуха и водата. Поради това нашите мисли и страсти също се въздействат от качеството на храната, която одобряваме.

Знаете, че е добре да одобряваме свежи и пресни естествени артикули, които дават живот на клетките ни. Освен това би трябвало да съблюдаваме и главните рекомендации за вярното хранене, с цел да се радваме на умерено и положително отношение към себе си и заобикалящия ни свят.

На първо място, ситуацията, в която се храните, би трябвало да е спокойна. Трябва да се храните без бързане. Не яжте прави, не работете в това време, не четете или гледайте телевизия. Всичко това ще сложи храненето на второ място и то няма да е ползотворно. Освен това е добре храненията по опция да са едновременно на деня.

Голяма неточност е да се храните, когато не сте гладни. Често позволяваме и междинните хранения да се трансфорат в съществени, което изцяло обърква целия проект за деня.

Не яжте бързо. Храната, която постъпва в организма, би трябвало да е добре сдъвкана. Това освен ще улесни смилането ѝ, а и ще достави всички нейни изгоди.

На вечеря не яжте тежки храни и се стремете последното хранене за деня да е не по-късно от 20 часа. Тежката храна се преработва доста по-трудно в късните часове, като това неизбежно нарушава спокойния сън.

Не се тъпчете. В стомаха постоянно би трябвало да има свободно място, с цел да се реализира вярно храносмилателният развой. Когато се нахраните, би трябвало да изпитвате възприятие на сила и самодоволство, а не тежест и цялост.

Никога не пийте прясно мляко дружно с друга храна.

 Хранителни привички

Не яжте каквото ви падне. Тялото единствено изпраща индикации какво му се яде. При избора на храна се вслушвайте в неговите потребности.

В избрани обстановки обаче, когато се появи предпочитание за приложимост на храни, които вредят на тялото, то това е резултат от недобри привички или че сте излезли от равновесие и по тази причина нямате нюх към потребностите на тялото си.

Добре е да се научите да разпознавате кое е положително за вашето тяло. Когато имате увлечение към нещо, което знаете, че не е положително за вас, го пробвайте деликатно. Преценете какъв е същинският му усет и осъзнайте вкусовите качества и съдържащите се в храната субстанции.

Този опит ще ви управлява и в бъдеще, като по този метод се отстранява желанието за консумация на нездравословни храни.

Силата на храносмилането най-често бива нарушена от прекомерно многото и/или прекомерно честото ястие. Такова деяние имат и белтъчните храни, най-много когато се одобряват вечер. Не го допускайте.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР