Правилното хранене е жизненоважно за нашия организъм. Често намираме причина

...
Правилното хранене е жизненоважно за нашия организъм. Често намираме причина
Коментари Харесай

Храни, които да избягваме по време на бременност

Правилното хранене е жизненоважно за нашия организъм. Често намираме причина да забравяме това. обаче то става жизненоважно и за още един организъм - нашата бъдеща рожба. Правилата за рационално и пълноценно хранене в всекидневието важат и в този значим за всяка жена интервал. хормоналните промени в организма на дамата подтискат имунната й система като по този метод тя е изложена на по-висок риск от офанзиви на бактерии и други. Заболяванията свързани с тях могат да доведат до нежелани последици - мъртво раждане, аборт, малоформации и увреждания на бебето. Добрата хигиена на ръцете и съдовете, които употребяваме за рязане и готвене се подразбира.

Акула, кралска скумрия, риба звук, камбала (халибут),треска
Да, в действителност, това са извънредно потребни риби, с високо наличие на, същите които спомагат за положителното развиване на нервната система на нашето бебе. За страдание, индустриалното развиване е асъдействало до увеличение на метилживака (органична форма на живака)в океаните, а от там и в рибите.
По-голямо количество живак има в едрите риби, защото поначало те имат и по-дълъг живот, респективно и повече количествено струпване на живак. Той може да докара до увреждания на нервната система на бебетата.

Да се откажем ли от рибата и морските блага? Не, несъмнено, просто да се понижи потреблението на мазни риби до най-много и да ги сменяем с други. Ако имаме опция да изберем прясно уловена морска риба или пък пъстърва, аншоа, сом, сьомга, тилапия, шаран, атлантическа скумрия. От морските блага каламарите и скаридите са с по-малко метилживак. Все отново ограничете потреблението до 300 гр седмично.

Същевременно можете да си набавяте омега 3 употребявайки ленено, орехово, рапично олио, добавяйки смляно ленено семе към салати, тиквени семки, спанак. Тези мастни киселини се съдържат в по-малко количество и в яйца, бобови храни, броколи, млечни артикули.

Месце полусурово, сурово пушени меса, рохки яйца
Ако сте обожател на изпечено до розово месо, бременноста не е момента да продължите това користолюбие. Хранете се с изпечено до подготвеност месо, тъй като в леко суровите е допустимо развиването на салмонела, листерия, токсоплазма и други. Избягването на сурово пушени салами, меса и риби важи със същата мощ.. Край и на рохките яйца за закуска, майонеза, кремчета и десерти, който се подготвят със сурови яйца. Салмонелата не вреди директно на плода, само че води до коремни конвулсии, повръщане и така нататък В никакъв случай не преустановявайте яденето на яйца. Високото им наличие на протеини ги прави скъпи за нашето дете. Просто ги варете най-малко 6-7 минути след завиране на водата.

Сини сирена и други от непастьоризирано мляко
Край на сините и други апетитни сиренца с мухъл заради заплаха от бактерията листерия (а също токсоплазма). Тази бактерия минава необезпокоявана през плацентата и доближава до бебето. Топлинната обработка убива бактерията, тъй че допустим вид е да добавяте сирената към сосове или към ястия, които минават дълготрайна топлинна обработка. Българското краве и овче сирене се подготвя от пастьоризирано мляко и в неговата консумация не се крие сходна заплаха.

Плодове, зеленчуци, сокове.
Смята, се че главен източник на паразитът в градски условия е котешките вътрешности. Измивайте усърдно зарзавата с цел да избегнете въпреки и рядките инфекции на токсоплазмата. Ако имате работа с почва използвайте ръкавици. Ако сте обожател на фреша – пийвайте го единствено в домашни условия, тъй като не можете да следите хигиената на мястото, където го подготвят. На вън можете да си пийвате умерено пастьоризирани сокове

Кофеин, алкохол, цигари
Една чаша кафе на ден е доза, която даже и лекарят ще ви позволи (особено поради ниското кръвно по време на бременност), само че не по същия метод стоят нещата с алкохола. В доста редки случай чаша бира или вино няма да навреди, само че знайте, че алкохолът минава през плацентата. Пиете ли вие, пие и вашето бебе. Няма невъзможни неща. Просто се откажете от него. към този момент сме говорили.

Билков чай и подправки
Важно е да знаете, че с изключение на растенията в чая и подправките са тип билки. е изключително значимо да се внимава с тях. Единствено можете да си пийвате без терзание и джинджифил (също и липа, в случай че е брана в екологично чист регион.
Част от подправките, които водят до маточни контракции, когато са в огромни количества са: магданоз, босилек, девесил, розмарин, копър, анасон, канела, карамфил, шафран.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР